Woningbouw VS oktober gedaald tot nieuw dieptepunt

De woningbouw in de Verenigde Staten is in oktober gedaald naar een nieuw dieptepunt. Dat blijkt woensdag uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van Handel.

De daling was wat minder sterk dan de daling van 4,7% waar economen rekening mee hielden.

In september daalde de bouw van nieuwe woningen nog met een herziene 3,0% tot een jaarlijks gemiddelde van 828.000, waar het ministerie eerder uitging van een daling van 6,3%.

Ten opzichte van oktober vorig jaar werden er 38% minder woningen gebouwd.

Het aantal bouwvergunningen daalde flink in oktober met 12,0% tot 708.000. Dit cijfer ligt een stuk lager dan de verwachte afname van 3,1%. In september was er sprake van een daling met 6,1%. Het aantal bouwvergunningen wordt gezien als een indicator voor de toekomstige huizenbouw.

Ondertussen is het vertrouwen onder huizenbouwers in de VS naar een dieptepunt gezakt. De index van Amerikaanse huizenbouwers verenigd in de National Association of Home Builders daalde in november naar 9 punten, van 14 punten een maand eerder. De daling van 5 punten is de grootste sinds de start van de index in 1985, en ligt ver onder de grens van 50 punten. Een cijfer onder deze grens geeft aan dat meer huizenbouwers negatief gestemd zijn dan positief.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud