Advertentie

Woningprijzen stagneren

Tijdens de laatste drie maanden van 2006 is de gemiddelde prijs van een eengezinswoning voor het eerst sinds 2001 gestagneerd. Dat blijkt uit cijfers van de federale overheidsdienst Economie.

(tijd) 'Tegenover het derde kwartaal van 2006 bleef de gemiddelde prijs van een woning in oktober-december vorig jaar gelijk. Bovendien vertoonde het aantal verkochte woningen een lichte daling', vertelt Philippe Janssens van het vastgoedstudiebureau Stadim. Het is de eerste maal sinds 2001 dat de stijgende trend van de vastgoedprijzen wordt onderbroken.

Niko Demeester, de directeur-generaal van Economie, acht het best mogelijk dat er een einde komt aan de almaar stijgende vastgoedprijzen. 'We zien dat het aantal bouwvergunningen de voorbije maanden wat aan het afzwakken is. Een stabilisering of lichte daling van de bouwmarkt in 2007 is mogelijk.'

Indien de stijgende trend van de woningprijzen echt tot stilstand komt, vreest Janssens vooral voor de appartementenmarkt. 'Het risico op een prijsdaling in die markt is reëel. Het aanbod aan nieuwbouwappartementen is veel te groot. Bovendien komen er de komende jaren nog heel wat appartementen op de markt', vertelt de vastgoedexpert. 'Een en ander kan ook gevolgen hebben voor de prijzen van de bestaande appartementen.

Nu zaterdag besteedt Netto, het personal financemagazine bij De Tijd, uitgebreid aandacht aan dit thema.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud