World Economic Forum wordt Belgischer

Premier Yves Leterme in Davos - Foto Belga ©BELGA

Het World Economic Forum kleurt het komende jaar Belgischer. Het WEF houdt zijn regionale top voor Europa dit jaar in Brussel. En premier Yves Leterme is tevreden over de Belgische zichtbaarheid in Davos, maar wil volgend jaar een stap vooruit zetten. Het 'Europese' WEF vindt plaats begin mei, wellicht in het Egmontpaleis. Het is de eerste keer dat een regionale editie van het WEF in Brussel zal plaatsvinden.

(tijd) - Wat de wereldwijde editie in Davos betreft, zegt de premier dat hij tevreden is over de Belgische zichtbaarheid, maar dat hij nu een stap verder wil gaan. Vooral het samenbrengen van Belgen op topfuncties tijdens een lunch of receptie - zoals voormalig UNAids-topman Peter Piot en Europees commissaris Karel De Gucht - is volgens hem de manier om op het WEF te scoren in de strijd om de aandacht van de economische elite.

Leterme zei dat hij naar Davos gaat om België te promoten maar ook om zakenlui te ontmoeten. 'Als je hier enkele dagen kan blijven, kan je 30 tot 40 'bilaterale contacten' organiseren. Dat zou je anders enkele maanden aan reizen kosten'. Gisteren en vandaag zag Leterme onder meer:

  • Computergroep HP, die voor een sanering staat
  • Farmabedrijf Merck, dat een vestiging heeft in Heist op den Berg en na de fusie met Schering-Plough een nieuw bedrijfsplan opmaakt. Volgens Leterme kreeg hij de boodschap dat de vestiging in Heist op den Berg de beste is van de hele groep.
  • Liberty, de hoofdaandeelhouder van Telenet. Daar kreeg de premier naar eigen zeggen de boodschap dat het Vlaamse verhaal het voorbeeld is voor de rest van Europa.
  • De Russische oliegroep Lukoil, die overweegt te investeren in de haven van Antwerpen
  • Nike, dat extra investeert in zijn Belgische vestiging

Bart Haeck

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud