Zoellick: '2009 wordt zeer gevaarlijk jaar'

Robert Zoellick van de Wereldbank - Foto AFP ©AFP

Het jaar 2009 zal een "zeer gevaarlijk" jaar worden voor de wereldeconomie. Dit heeft de voorzitter van de Wereldbank, Robert Zoellick, vrijdag gezegd tijdens een persconferentie voorafgaand aan de vergadering van de G20, waar de ministers van Financien van de meest invloedrijke landen ter wereld zullen debateren over een oplossing voor de internationale economische crisis.

(Dow Jones) - "2009 lijkt een erg gevaarlijk jaar te worden", zei Zoellick. "We kunnen een golf van uitdagingen verwachten".

Zoellick benadrukte dat mogelijke aanpassingen van de regelgeving rond financiele markten gericht zouden moeten zijn op praktisch beleid in plaats van grootse plannen.

Volgens Zoellick zal tijdens de G20-vergadering mogelijk besloten worden om meer geld in het Internationaal Monetair Fonds (IMF) te steken. Ook zullen de ministers zich waarschijnlijk uitspreken tegen protectionisme.

De Wereldbank-voorzitter zei daarnaast dat overheden wellicht tot in 2010 fiscale stimuleringsplannen zullen moeten doorvoeren om hun nationale economieen op de rails te houden.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud