Toch vergoeding voor gedupeerden Icesave

referendum Icesave

De gedupeerden van het faillissement van de onlinebank Icesave, inclusief het Verenigd Koninkrijk en Nederland, kunnen tot 90 procent van hun geld terugkrijgen. Dat heeft de regering van IJsland laten weten, in een reactie op het referendum waarbij de IJslanders een schikking afwezen.

'Het resultaat van het referendum zal geen invloed hebben op het begin van terugbetalingen door Landsbanki Islands (die de bank Icesave runde, red.) van de prioritaire schuldeisers, onder wie het Verenigd Koninkrijk en Nederland', staat in een mededeling van de regering van IJsland.

In de mededeling wordt gepreciseerd dat gedeeltelijke betalingen zullen gebeuren later in het jaar. Die betalingen moeten bijna een derde van de fondsen van de prioritaire schuldeisers dekken, wordt er nog aan toegevoegd.

'Bovendien', merkt de regering op, 'geven de jongste cijfers van Landsbanki Islands aan dat men in staat zal zijn tot meer dan 90 procent van het geld terug te betalen.'

In een referendum verwierpen de IJslanders de terugbetaling van een schuld van 3,9 miljard euro aan Londen en Den Haag, waarop het VK en Nederland lieten weten de zaak voor de rechtbank te zullen brengen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud