Buffett houdt van 'koopjes' op de beurs

De Amerikaanse superbelegger Warren Buffett blijft ook het jongste kwartaal vlot aandelen bijkopen. De reden is eenvoudig: de lage koersen vormen een mooie koopopportuniteit. Of zoals Buffett het maandag zelf zei op de Amerikaanse tv-zender PBS: 'Ik houd ervan koopjes te doen'.

Eerder deze maand was al gebleken dat Buffett met zijn holding Berkshire Hathaway in het tweede kwartaal voor 3,6 miljard dollar aandelen kocht, het hoogste cijfer sinds het derde kwartaal van 2008, toen de markten ook werden getroffen door een crisis.

Berkshire blijkt de voorbije dagen en weken in koopmodus gebleven te zijn. Volgens Buffett stak de holding vorige week maandag meer geld in aandelen dan op gelijke welke dag in 2011.

Opvallend is dat de superbelegger ook financiële waarden nog steeds aantrekkelijk vindt. Zo leert een nieuw kwartaalrapport van Berkshire dat de holding vorig kwartaal 9,7 miljoen aandelen kocht van de Amerikaanse bank Wells Fargo, goed voor een bijkomend belang van 2,8 procent of een investering van 277 miljoen dollar tegen de gemiddelde koers van de periode april-juni. Ondanks de striktere reglementering door de crisis 'kunnen banken nog erg winstgevend zijn', zei Buffett in juli.

Berkshire Hathaway dreef ook zijn belang in kredietkaartenreus MasterCard op, maar stootte een stuk van het aandelenpakket in Kraft Foods af. De investeringsmaatschappij kocht voorts aandelen van Dollar General, de Amerikaanse discountretailer. 'Dat is bijna een gokje op een dalende economie', aldus een analist. Een slechtere economie betekent dat harddiscounters beter in de markt liggen.  

 

 

Lees verder

Gesponsorde inhoud

Partner content