Europese beurzen sluiten moeiteloos hoger

De Europese beurzen zijn zonder veel moeite hoger gesloten. Omdat Wall Street vandaag de deuren dicht houdt, bleef het zowel op het bedrijven- als het macro-economische front nagenoeg stil.

De opmerkelijkste quote van de dag was voor rekening van ECB-bestuurder Axel Weber. De leidende centrale bankier van Duitsland vermoedt dat Europese landen bereid zouden zijn om - indien nodig - hun bijdrage aan het financiële noodfonds uit te breiden.

Momenteel steekt 750 miljard euro in het fonds, dat intussen twee keer aangesproken is om Ierland en Griekenland bij te springen. Volgens Weber heeft 'een aanval op de euro geen kans van slagen'.

Op de obligatiemarkten viel Ierse staatspapier niettemin opnieuw in ongenade, al bleef de verliezen beperkter dan de voorbije dagen. De lange rente veerde 12 basispunten op tot 8,77 procent. Ook Spaans staatspapier maakte een slechte beurt: de rente trok 11 basispunten aan tot 5,14 procent.

De aandelenmarkten bleven buiten schot. De Stoxx600 won 0,5 procent tot 267,72 punten. Frankfurt won 0,8 procent, Londen steeg 0,7 procent. Parijs nam genoegen met 0,3 procent.

In de brede Stoxx600 maakten de vastgoedbedrijven een goede beurt. Ze gingen hoger in het zog van Capital Shopping Centres. In Londen veerde het aandeel 12,9 procent op tot 381 pence. De Amerikaanse vastgoedgroep Simon Property Group zou met een bod op Capital Shopping Centres over de brug komen.

Het geplaagde Bank of Ireland, de grootste bank van Ierland, kon de schade vandaag beperken. Het aandeel zakte 2,6 procent tot 0,26 euro. Op een week tijd tuimelde Bank of Ireland bijna 50 procent.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud