Advertentie

Meer dan 245,5 miljard euro op spaarboekjes

©ANP XTRA

De Belgen hadden eind juni een recordbedrag van 245,5 miljard euro op de spaarboekjes staan. Dat leren statistieken van de Nationale Bank.

In minder dan vijf jaar tijd kwam er 103 miljard euro bij op de Belgische spaarboekjes. Eind oktober 2008 - na de reddingen van de toenmalige Belgische grootbanken Fortis en Dexia - hadden de Belgen nog maar 142,5 miljard euro op hun spaarrekeningen. Sindsdien ontpopte het spaarboekje zich tot het favoriete spaarproduct van de Belgen.

De populariteit van het spaarboekje is vooral te danken aan de staatswaarborg tot 100.000 euro per bank en per klant en de fiscale vrijstelling van intresten tot 1.880 euro per persoon (in 2013). De Belgen zetten de voorbije jaren veiligheid hoog op hun prioriteitenlijst.

Het lijkt vreemd dat het spaarboekje record na record breekt, want de spaarrentes zakten tot een historisch dieptepunt. De vergoeding op het spaarboekje is echter nog steeds relatief hoog tegenover andere vastrentende spaar- en beleggingsproducten zoals termijnrekeningen en kasbons.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud