Morgan Stanley ziet 'generisch goudmijntje' voor UCB

UCB-topman Roch Doliveux ©Photo News

Morgan Stanley verhoogt het koersdoel voor UCB en houdt het advies voor de biofarmaciegroep op 'kopen'. Het beurshuis wijst niet alleen op het bekende 'fundamentele' UCB-verhaal: namelijk een beloftevolle en goed met patenten berschermde productenpijplijn - het 'CNV-trio' van Cimzia, Neupro en Vimpat - die vanaf 2013 de omzet- en winstgroei jarenlang een stevige boost moet geven.

Maar bovenop dat verhaal is er één factor die beleggers volgens Morgan Stanley nog sterk onderschatten. En dat is Kudco, een producent van generische geneesmiddelen waar UCB bijna geruisloos via de overname van het Duitse Schwarz Pharma eigenaar van is. Kudco was in 2011 goed voor een 210 miljoen euro omzet en een stevig bedrijfsmarge van 30 procent.

Volgens het beurshuis bieden de generische varianten van Concerta, het ADHD-middel van Johnson & Johnson, flink wat opportuniteiten voor UCB. Na een schikking met Johnson & Johnson kan UCB mits goedkeuring van de geneesmiddelenwaakhond FDA ook generische versie van Concerta lanceren. Volgens analist Peter Verdult kan die goedkeuring er tijdens het tweede halfjaar komen.

Potentieel ziet de Morgan Stanley-analist dankzij de generische versie van het concentratiemiddel een extra 50 à 75 miljoen winst voor belastingen voor UCB. Dat krikt de winst per aandeel over de periode 2013-2015 met 12 à 15 procent op en verhoogt dus het koersdoel met 3 euro per aandeel, tot 46 euro.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud