Advertentie
Advertentie

Prijzenslag kan ook Colruyt treffen

©BELGA

De zware saneringsoperatie die Delhaize woensdag aankondigde zet volgens beursanalisten nog eens in de verf hoe zwaar de concurrentie wel is op de Belgische retailmarkt. De nieuwe prijzenslag die er onder de Belgische supermarkten zit aan te komen, kan ook Colruyt treffen.

Delhaize zond woensdagochtend een schokgolf door het land met het nieuws dat het de komende drie jaar tot 2.500 jobs wil schrappen en 14 niet-rendabele winkels gaat sluiten. De supermarktgroep wil op die manier 450 miljoen euro vrijmaken, geld dat de komende jaren moet geïnvesteerd worden in logistiek, een aanpassing van het assortiment en vooral een nieuwe prijzenpolitiek.

'Een noodzakelijke stap voor Delhaize om zijn prestaties in België te verbeteren en om de steeds scherper wordende concurrentie te kunnen weerstaan,' reageert het analistenteam van Rabobank. Gelijkaardige geluiden horen we bij ING-analist Marco Gulpers. 'De besparingen die nu worden aangekondigd wijzen erop dat de concurrentie in België groter is dan verwacht. Wellicht betekent dit dat Delhaize meer zal moeten investeren in prijszetting en groei om zijn marktaandeel te stabiliseren.'

Beleggers zijn woensdag wellicht de enigen die positief reageren op de besparingsplannen van Delhaize: het aandeel stijgt een bescheiden 0,8 procent naar 52,63 euro. 'De besparingen zelf kan je wel als positief bestempelen, de onderliggende trends die ertoe geleid hebben zijn daarentegen een reden om bezorgd te blijven,' meent Gulpers. De nieuwe prijszettingspolitiek van Delhaize en de hardere concurrentie kan volgens de analist alvast gevolgen hebben voor die andere supermarktketen in de Bel20, Colruyt. Ook bij Rabo verwacht men dat de prijzenslag op de Belgische retailmarkt de koers van Colruyt kan beïnvloeden. Op Euronext Brussel valt het Colruyt-aandeel woensdagochetnd 0,5 procent terug tot 41,18 euro. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud