Advertentie

Vier keer vergaderen levert Verhofstadt 130.500 euro op

Ex-premier Guy Verhofstadt is sinds 2012 bestuurder bij Sofina. ©Thierry du Bois

Oud-premier en liberaal kandidaat-voorzitter voor de Europese Commissie Guy Verhofstadt (foto) ontving vorig jaar een hogere vergoeding als bestuurder bij Sofina. Verhofstadt, die sinds 2012 deel uit maakt van de bestuursraad van de holding, kreeg vorig jaar een brutobedrag van 130.500 euro aan vergoedingen en zitpenningen. Dat leert het jaarverslag dat Sofina dinsdag publiceerde.

Uit dat rapport blijkt dat de raad van bestuur van Sofina vorig jaar viermaal samenkwam. Sofina geeft in zijn jaarverslag niet mee of zijn bestuurders steeds op elke vergadering aanwezig waren. Maar als we ervan uitgaan dat Verhofstadt steeds present was, wil dat zeggen dat hij per bijeenkomst bruto 32.625 euro verdiende.

Lang geen slechte bijjob dus, maar Verhofstadt is niet eens de grootverdiener in de raad van bestuur van Sofina. De elf leden van die raad ontvingen vorig jaar een brutovergoeding van 142.636 euro. Omgerekend is dat dus 35.659 euro per vergadering. Sofina's bestuursleden kregen daarmee een hogere vergoeding dan in 2012. De toen twaalf bestuursleden kregen dat jaar 28.833 euro per vergadering.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud