Advertentie
Advertentie

Barco gaat een vijfde van zichzelf opkopen

Barco-CEO Eric Van Zele ©Photo News

Barco wil de komende vijf jaar tot een vijfde van zichzelf opkopen. Dat leert de oproepingsbrief voor de bijzondere aandeelhoudersvergadering van 24 april.

Voor Barco vormen de beste koop de eigen aandelen. Dat is de boodschap die uit de oproep van de buitengewone aandeelhoudersvergadering van 24 april te distilleren valt.

De beeldvormingsgroep had bij de publicatie van de jaarcijfers al laten weten dat ze voor het eerst in zeven jaar weer eigen aandelen zou gaan inkopen, om de berg cash waarop het bedrijf zit af te toppen. 

Nu plakt Barco cijfers op die ambitie. En blijkt dat Barco zichzelf maximale ruimte geeft om in bulk eigen aandelen in te slaan. De West-Vlamingen gaan de komende vijf jaar voor het wettelijk toegelaten maximum, namelijk 20 procent van de uitstaande aandelen volgens artikel 620 van de vennootschapswetgeving. Bovendien gunt Barco zichzelf ook flink bewegingsruimte in de prijs die ze betaalt voor die stukken: minimum 1 euro en maximaal een premie van 15 procent bovenop de gemiddelde slotkoers in de dertig dagen voor de inkoop.

Barco heeft al 5,5 procent eigen aandelen in kas, dus komt de inkoop neer op 14,5 procent van de aandelen.

De bijeenroeping van de gewone aandeelhoudersvergadering, meteen na de buitengewone vergadering op 24 april, leert dat Barco de Kortrijkse stadsgenote Hilde Laga tot onafhankelijk bestuurder benoemt. De bekende zakenadvocate verlaat in mei haar eigen advocatenkantoor voor een tweede carrière als bestuurder.

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud