Advertentie

Dexia-'restaandeel' krabbelt overeind

Dexia is bij de hervatting van de handel liefst 36 procent lager geopend, maar herstelt bij een extreem volatiele en drukke handel. Bij het dieptepunt van 54 cent was de ontmantelde groep nog 1 miljard euro waard. Ter vergelijking: bij de piek in mei 2007 plakten beleggers een waardering van 29 miljard euro op Dexia.

Beleggers zagen de doorstart van Dexia als een soort ondoorzichtelijk hefboomfonds bij de hervatting duidelijk niet zitten. Maar intussen wint het aandeel bij een extreem drukke handel van 21 miljoen stuks - ruim vijf keer het daggemiddelde - 8 procent, tegenover een verlies van 36 procent bij opening. Analisten hebben moeite een precieze waardering te bepalen, één analist komt in een ruwe schatting aan 1 euro per aandeel.

'Tja, je kunt de koersvorming wat vergelijken met de hervatting van de handel in Fortis na de onmanteling drie jaar geleden. Bij de start zie je een grote verkoopgolf van alle fundamentele, 'long only', beleggers die meteen verkopen', zegt een handelaar in een Brusselse marktenzaal. 'Vervolgens klikken shorters hun winst vast door aandelen in te kopen, wat het aandeel een stevige rally bezorgt. De eerste dagen ga je nog wel een stevige tradingactiviteit zien, daarna zal de interesse net als destijds bij Fortis snel wegebben.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud