Op de beurzen is het al juni

ECB-voorzitter Mario Draghi zal ten vroegste pas juni in actie schieten om de lage inflatie en dure euro te counteren. De aandelenmarkten anticipeerden donderdag volop op die halve 'belofte' - de Bel20 won 1,1 procent. De euro kalfde 0,4 procent af en de Belgische langetermijnrente zakte 5 basispunten tot 2,02 procent.

Hier vindt u de live verslaggeving over de markten: informatie van de redactie, van beurshuizen, sites en sociale netwerken. Heeft u suggesties, vragen en/of opmerkingen: aarzel niet, we houden er in de mate van het mogelijke rekening mee.

17.56 uur: We ronden hier af, bedankt voor het lezen. Tot morgen, voor volgende agenda:

Agenda

ECONOMIE/FINANCIEN

China:
- Inflatie april, 3.30 uur

Duitsland:
- Handelsbalans maart, 8 uur

BEDRIJVEN

Belgie:
- Accentis: trading update eerste kwartaal, 17.45 uur
- Belgacom: resultaten eerste kwartaal, 7 uur
- Beluga: trading update eerste kwartaal, 16.30 uur
- Fountain: inschrijving op kapitaalverhoging. 2 bestaande aandelen geven recht op 3 nieuwe, tegen 2 euro per stuk. Tot 20 mei.
- Lotus Bakeries: algemene vergadering, 16.30 uur
- Lotus Bakeries: tussentijdse verklaring eerste kwartaal, 17.45 uur
- Punch International: trading update eerste kwartaal, 7 uur
- Qrf: resultaten eerste kwartaal
- Ter Beke: business update eerste kwartaal, 7 uur
- Transics: uitkoopbod aan 14,14 euro per aandeel door Wabco. Tot 16 mei.
- VGP: algemene vergadering, 10 uur
- VGP: trading update eerste kwartaal, 7.30 uur

Nederland:
- ArcelorMittal: resultaten eerste kwartaal

Spanje:
- Telefonica: resultaten eerste kwartaal


17.54 uur: Beurswaakhond FSMA laat weten dat Agfa-Gevaert een ruiloperatie lanceert voor zijn obligaties die op 2 juni 2015 vervallen. Het netto actuarieel rendement van de nieuwe obligaties bedraagt 3,63 procent per jaar.

17.40 uur: Twee kwartaalrapporten. Connect Group, toeleverancier van elektronicareuzen als Philips, zag zijn omzet het afgelopen kwartaal met 8,5 procent groeien tot 33,3 miljen euro. Het bedrijf zegt te profiteren van de aantrekkende economie. Het orderboek stabiliseerde op 84 miljoen euro en in het tweede kwartaal zal de omzet in lijn liggen met die van het afgelopen kwartaal.  

Meststoffenproducent Rosier zag zijn omzet in de periode januari-maart min of meer stabiliseren (-0,8%) op 81,1 miljoen euro. De prijzen zakten met 16 procent, terwijl de volumes met 18 procent aantrokken. De volumegroei dreef de butomarge gevoelig op. De bedrijfswinst steeg met 45 procent tot 3,2 miljoen euro.

Hoewel Rosier waarschuwt voor een traditionele terugval in het tweede kwartaal, zal de bedrijfswinst eind juni hoger uitkomen dan de 2,2 miljoen euro die midden vorig jaar werd gerealiseerd.

17.35 uur: Slotbel in Europa. De Bel20 sloot 1,2 procent hoger op 3.144 punten. De Europese aandelen wonnen gemiddeld 1 procent. Wall Street trekt een halve procent hoger.

17.27 uur: Morgenochtend rapporteert Belgacom (22,63 euro, +0,1%) zijn eerstekwartaalcijfers. Analisten mikken op een omzetdaling van 5 procent, een achteruitgang van de recurrente bedrijfskasstroom (rebitda) met 6,6 procent en een 20 procent lagere nettowinst.

Onderliggend is de telecomgroep er volgens de analisten in geslaagd om de uittocht van mobiele klanten naar Telenet te staken en blijft ondertussen klanten winnen met zijn breedband, tv en bundels (telefonie én internet én tv). Al vraagt het analistenheir zich wel af of de Bel20'er zijn mobiele tarieven opnieuw zal moeten verlagen nadat Telenet zijn tarieven eind maart nog eens heeft verlaagd.

In de aanloop naar het rapport verhoogde KBC Securities zijn koersdoel van 20 tot 24 euro. Het advies blijft 'opbouwen'.

17.12 uur: De Brusselse beurs wint kort voor affluiten 1 procent. Dat is te danken aan de preview op de ECB-ingreep begin juni. Maar ook aan AB inBev dat dankzij een koopadvies van Merrill Lynch 1,7 procent hoger gaat tot 78,95 euro. Ook KBC (+2,8%) levert een stevige bijdrage aan de Bel20.

16.55 uur: Wall Street wint 0,4 procent. Maar die schuchtere vooruitgang verbergt een aantal wilde bewegingen. Tesla duikt lager door zorgen over de vooruitzichten van de autobouwer. Whitewave, bij ons bekend als eigenaar van Alpro, spurt hoger na sterke eerstekwartaalcijfers.

16.28 uur: Kinepolis (143,55 euro, -1%) krijgt op 7 kilometer van zijn nieuwe stek (21 zalen, 4.000 zitjes) in het Neo-project op de Heizel concurrentie van filmdistributeur Belga Films die een cinema (7 zalen, 1.000 zitjes) begint in Docks Bruxsel aan de Van Praetbrug.

16.18 uur: Draghi's 'belofte' om in juni het rentebeleid te versoepelen doet de euro (-0,4% tot 1,3858 dollar) zakken en de Europese (+0,9%) en Amerikaanse (+0,4%) aandelen stijgen.

U.S. stocks rise on Draghi’s dovish comments http://t.co/9F39GOiDAC— MarketWatch (@MarketWatch) May 8, 2014


16.14 uur:
De openingsbel van Euronext Brussel werd vanochtend niet in Brussel geluid, maar in het Gentse ICC waar vandaag 1.100 biotechspecialisten verzamelen voor de tiende editie van Knowledge for Growth. Dat is het grootste regionale congres voor levenswetenschappen en biotechnologie in Europa.

15.34 uur: Terug naar de markten. Wall Street is licht lager geopend, de Europese beurzen winnen gemiddeld zowat een halve procent terrein en de euro zakt met 0,2 procent.


15.33 uur: Onder die haardot dit dus een sok...

#sockbun MT @davidenrich: how the sock bun works, according to @Shayndi. (There's a sock rolled up in her hair!) pic.twitter.com/EiDSBFGahT— Katie Martin (@katie_martin_FX) May 8, 2014


15.30 uur:
Draghi kon zijn toehoorders niet echt enthousiasmeren, to say the least. Getuige de activiteiten in de Londense kantoren van The Wall Street Journal.

Whatever, Draghi. Focus in the London WSJ office right now: How to put a sock in your hair to make a stylish bun— Katie Martin (@katie_martin_FX) May 8, 2014


15.19 uur:
ECB-watchers zien dus hun verwachting 'bevestigd' dat Draghi volgende maand eindelijk actie zal ondernemen tegen de te lage inflatie. Vraag is of Draghi ineens ook de depositorente zal verlagen en dus negatief zal maken. Zo'n negatieve rente zou een primeur zijn voor de ECB. De Denen en de Zwitsers hebben in het verleden wel al een negatieve depositorente gehad.

The key question now will be whether or not the ECB cuts the deposit rate as well in June.— Frederik Ducrozet (@fwred) May 8, 2014


15.12 uur:
Draghi laat nu verstaan klaar te staan om in juni in te grijpen. Zoals verwacht dus, bij de publicatie van de nieuwe groei- en inflatieverwachtingen. Die 'belofte' doet de euro een snoekduik nemen: van +0,3% naar -0,2% tot 1,3886 dollar. 

He's done it again! #draghi #euro pic.twitter.com/SaSxIIGDTa— Graeme Wearden (@graemewearden) May 8, 2014


14.48 uur:
Voor een slimme vraag - over het belang van de wisselkoers bij het beleid van de ECB - kunnen we altijd op collega Wouter Vervenne rekenen. Draghi erkent dat de de wisselkoers 'erg belangrijk' is bij het streven naar prijsstabiliteit en een sterke euro dus 'reden tot bezorgdheid'. Maar ook hier: als je bezorgd bent, beste Mario, waarom dan niet ingrijpen?

14.44 uur: Eerste vraag is meteen raak. Wanneer is een 'lange periode van inflatie te lang'. 'Als het te lang duurt, dreigt dat een effect te hebben op de inflatieverwachtingen', wauwelt Draghi.

En wat met de Franse bemoeienis over het beleid? 'We zijn dankbaar voor het advies', klinkt het. 'Maar we zijn onafhankelijk. En als dit gezien wordt als inmenging, kan dit onze geloofwaardigheid ernstig schaden.'

14.40 uur: Tussendoor even meegeven dat de 151 jaar oude krasse knar Solvay van Europa goedkeuring krijgt om zichzelf voor de zesde keer in drie decennia opnieuw uit te vinden.

14.37 uur: ECB-watchers krijgen het stilaan op de heupen. De centrale bank mist nu al maanden spectaculair haar eigen inflatiedoelstelling en schildert bij monde van voorzitter Mario Draghi een somber plaatje met flink wat risico's. Maar actie? Ho maar. 

Draghi: we will act swiftly if required. (that would be a change)— Lorcan Roche Kelly (@LorcanRK) 8 mei 2014

Kortom, dit plaatje is speciaal voor jou Mario:

 

14.32 uur: Mario Draghi laat er geen gras over groeien. De inflatie zal lang (te) laag blijven en maar geleidelijk weer opwaarts kruipen. Jahaa ... maar waarom doe je dan niks beste Mario?

"only" a gradual upward movement in HICP inflation rates #ECB— Frederik Ducrozet (@fwred) 8 mei 2014

 

14.27 uur: Klik hier als u persconferentie van Draghi live wilt volgen. Begint binnen drie minuten. Onze collega Wouter Vervenne zit in de zaal.

14.24 uur: Hoe lang kan Draghi nog op zijn handen zitten? Nog een maandje, verwachten de meeste economen.

Live blog: The ECB presser. How much longer can Mario Draghi sit on his hands? http://t.co/bg2GshdbZf— WSJ MoneyBeat (@WSJMoneyBeat) May 8, 2014


14.20 uur:
Toestand op de Europese beurzen kort voor ECB-voorzitter Mario Draghi in Brussel op de rooster wordt gelegd door de ECB-watchers.


14.18 uur: Cijfer van de dag. Onderzoekreus Nielsen stelt in een rapport dat de Amerikanen thuis gemiddeld over 189 tv-kanalen beschikken (tegen 129 in 2008). Ze bekijken er echter maar 17.

14.16 uur: Kort na de beslissing van de ECB maakte de euro een kleine jump van 0,3 procent tot 1,3954 dollar. De Europese munt staat op het hoogste punt sinds begin 2011.

13.16 uur: De Europese Centrale Bank (ECB) besliste zonet haar basisrente te handhaven 0,25 procent, hoewel de inflatie in april opnieuw lager was dan verwacht. Voorzitter Mario Draghi geeft om 14u30 meer toelichting op een persconferentie in Brussel.

13.05 uur: De Bank of England houdt zoals verwacht de rente onveranderd op 0,5 procent en zijn inkoopprogramma stabiel op 375 miljard pond - ook al zijn er signalen dat het herstel van de Britse economie versnelt en de huizenprijzen fors stijgen. De rente staat al meer dan vijf jaar, sinds de financiële crisis, op het recordlage niveau.

Het status-quo heeft weinig invloed op het pond, de munt stabiliseert op 1,6962 dollar, het hoogste niveau in vijf jaar.

Economen verwachten de eerste Britse renteverhoging in het eerste kwartaal van 2015. De Bank of England gaf in februari zelf aan op het tweede kwartaal van volgend jaar te mikken, maar sindsdien kwamen de macro-economische indicatoren hoger uit dan verwacht. De inflatie zakte ondertussen tot 1,6 procent, het laagste punt in vier jaar.

11.57 uur: De kogel is door de kerk voor Solvay (121,65 euro, +1%). De Europese Commissie laat de Belgische chemiegroep en haar Zwitserse sectorgenoot Ineos een fusiebedrijf oprichten voor de productie van pvc. De plannen werden een jaar geleden aangekondigd.

Wel stelt de Commissie als voorwaarde dat Ineos een deel van zijn fabrieken afstoot. Brussel vreest namelijk dat als het geen voorwaarden stelt aan de plannen, het nieuwe bedrijf de prijzen zal verhogen op de Noordwest-Europese markt.

11.22 uur: Petercam verlaagt het advies voor EVS (47 euro, +0,9%) van 'kopen' (add) tot 'houden'. Het beurshuis stelt dat de Luikse beeldserverspecialist goed gepositioneerd is voor de lange termijn. Maar de analisten zien dat ook de concurrentie niet stil zit. Sony stelde in op de vakbeurs in Las Vegas een nieuw product voor live producties voor. En in de studio's strijdt EVS onder meer Grass Valley dat werd overgenomen door Belden. In de sportstadiums komen de Luikenaars bedrijven als Abekas, Newtek 3Play en Orad tegen.  

Petercam wijst er voorts op dat uit de oproeping voor de algemene vergadering blijkt dat EVS zijn (bruto) dividend ten opzichte van het vorig boekjaar met 18 procent heeft verlaagd tot 2,16 euro. 'In lijn met de daling van nettowinst, maar het management wil enerzijds ook de nodige financiële flexibiliteit behouden in het geval het de investeringen moet versnellen om te groeien en anderzijds voorzichtigheid aan de dag leggen in het kader van de marktomstandigheden op de korte termijn', stellen de analisten.

11.07 uur: Het wordt druk aan de kassa van Alstom (28,95 euro, +0,1%). Na General Electric en Siemens (95,71 euro, -0,1%) werpt ook Toshiba (394 yen, +1%) zich op als kandidaat-overnemer van het Franse bedrijf, meer bepaald van diens energie-activiteiten. Niet dat het bericht van een Japanse krant veel invloed heeft op de beurskoersen.

10.33 uur: Na anderhalf uur handel ziet het er almaar beter uit voor de Europese beurzen, de Bel20 levert een nek-aan-nekrace met Milaan voor de koppositie, ze stijgen alle twee met ongeveer een procent. De winnaars en verliezers op de brede markt in Brussel zijn:

10.31 uur: Roularta Media Group (13,01 euro, -1,4%) en het online recruteringsplatform CVWarehoiuse gaan samenwerken om bedrijven en kandidaat-medewerkers makkelijker met elkaar in contact te brengen, zo meldt Roularta. 

09.44 uur: In Spanje is de industriële productie voor de vijfde maand op rij gestegen. In maart groeide ze met 0,6 procent op jaarbasis. 

Spanish industrial output rises 0.6% y/y (RT poll was +1.7%, Feb: +2.5%). Charted against the Spain mfg #PMI here: pic.twitter.com/NK9LeRwIOo— Markit Economics (@MarkitEconomics) May 8, 2014

 

09.05 uur: Buiten onze grenzen vallen Adecco (+3,1%) en ProSiebenSAT1 (+3,8%) in positieve zin op. De cijfers van Deutsche Telekom (-1,7%) en Lanxess (-1,4%) kunnen ze minder smaken.

09.03: Het was te verwachten, maar bpost (16,99 euro, +4,2%) profileert zich onmiddellijk als de koploper van de Bel20 met een winst van vier procent. Gisteren na beurs kwam de Belgische postgroep met sterke cijfers, vooral gesteund door een stevige pakjesomzet.

09.00 uur: De Bel20 is geopend zoals hij gisteren is afgesloten: met winst. De index stijgt met 0,3 procent.

08.52 uur: Delta Lloyd heeft zijn totale inkomsten uit premies vorig kwartaal zien dalen, maar bracht wel meer nieuwe producten aan de man. Dat blijkt uit de cijfers die het verzekeringsbedrijf donderdag presenteerde.

De bruto premie-inkomsten van Delta Lloyd waren met 1,34 miljard euro 5 procent lager dan in de eerste 3 maanden van 2013. Zowel bij de levens- als de schadeverzekeringen liepen de inkomsten uit premies terug. Delta Lloyd verdrievoudigde zijn nieuwe hypotheekproductie wel ruimschoots, tot 380 miljoen euro, en zag de waarde van nieuwe premies met 16 procent stijgen.

Delta Lloyd verstevigde ook zijn kapitaalpositie. Het eigen vermogen steeg met 9 procent tot 2,9 miljard euro, terwijl de solvabiliteit, de mate waarin het bedrijf op lange termijn aan zijn verplichtingen kan voldoen, opnieuw verbeterde. Delta Lloyd verwacht de solvabiliteit dit jaar verder te verhogen door kapitaal aan te trekken of door onderdelen die niet tot de kernactiviteiten behoren te verkopen.

08.43 uur: Zelfs audiovisuele groepen schijnen last te hebben van seizoenseffecten, zoals een late Pasen. Dat verzekert tenminste RTL Group, de nummer één in Europa. Daardoor kelderde de nettokwartaalwinst met bijna 31 procent tot 92 miljoen euro. De bedrijfswinst (ebita) zakte met 6,3 procent tot 194 miljoen euro, terwijl de omzet met 1,31 miljard (-0,3%) nagenoeg stabiel bleef. ProSiebenSat 1 had er duidelijk geen last van want de Duitse groep kon zijn recurrente bedrijfskasstroom (rebitda) steeg met 10 procent tot 140 miljoen. ProSieben bevestigt zijn ambities voor 2014.

08.40: Niet schrikken als holding Sofina en technologiegroep Barco straks een dipje kennen, het dividend wordt er namelijk afgeknipt.

08.39 uur: De Italiaanse energiegroep ENI doet beter dan verhoopt

*ENEL 1Q NET INCOME EU782 MLN; EST. EU753 MLN— lemasabachthani (@lemasabachthani) May 8, 2014

 

08.38 uur: Tom Simonts van KBCS is enthousiast over de cijfers die bpost gisteren de wereld instuurde:

Een beresterke 1Q14 voor #bpost Operationele winst klopt verwachting & vrije cash flow is robuust. #Throughtheroof pic.twitter.com/zReud6pO9x— Tom Simonts (@TSimonts) May 8, 2014

 

08.30 uur: MDxHealth, één van de biotechbedrijven die onze beurs rijk is, is blij. Uit een klinische studie blijkt dat ConfirmMDx, een test voor het opsporen van moeilijk te detecteren prostaatkanker, uitstekend werkt. Volgens MDxHealth krijgen elk jaar bijna één miljoen Amerikanen te horen dat ze negatief testen op die kanker, terwijl achteraf blijkt dat een kwart van hen de ziekte toch hadden. De nieuwe diagnoset-tool zou daar dus kunnen aan verhelpen.

08.27 uur: Fastned, dat 200 oplaadstations heeft voor auto's, trekt naar de beurs, zo meldt De Telegraaf.

08.21 uur: De Britse bank Barclays gaat de komende twee jaar liefst 7.000 banen schrappen in zijn activiteit zakenbankieren. Die divisie draait niet goed, tot grote ontevredenheid van de aandeelhouders. De groep schrapt dit jaar al 14.000 jobs, ruim 2.000 meer dan hij in februari had aangekondigd. Over de periode 2014-2016 gaat het om 19.000 jobs.

Barclays to cut 19,000 jobs over the next 3 years as part of revivial plan.— Jamie McGeever (@ReutersJamie) May 8, 2014

 

08.11 uur: De grootste autoproducent van de wereld Toyota Motor Corp waarschuwt de markt dat de winst over het boekjaar dat op 31 maart eindigde lager zal liggen dan die van 2012-2013 (1.820 miljard yen). Het nettoresultaat zal zakken tot 1.780 miljard yen (17 miljard dollar), ruim onder de marktconsensus van 2.020 miljard. De verklaring is drievoudig: de vraag in Japan daalt, de concurrentie in de VS neemt toe en de yen verliest aan kracht. Het voorbije jaar verkocht Toyota in elk geval meer auto's dan de concurrentie en kon zo zijn leiderspositie tegenover General Motors en Volkswagen verstevigen. Net als GM wordt Toyota geteisterd door problemen met sommige modellen en dat leidde vorig maand tot een recordterugroeping van 6 miljoen voertuigen.

08.03 uur: Een directe link met de hiervoor gemelde winstdalingen is er niet, maar hier komt dan de vierde tegenvaller voor de Duitse economie: de industriêle productie is gedaald in maart en dat was helemaal niet gepland

German industrial output March m/m -0.5% vs +0.2% exp http://t.co/A6JiogKEAZ— ForexLive (@ForexLive) May 8, 2014

 

08.01 uur: En we blijven in Duitsland. 's Werelds grootste herverzekeraar Munich RE moest ook al vrede nemen met minder winst (-5%), maar ook hier was dat geen verrassing. Het resultaat ging van 970 naar 924 miljoen euro en dat ligt zelfs iets boven de consensus van 900 miljoen. CEO Nikolaus von Bomhard had vorige week op de algemene vergadering al gezegd dat het cijfer minder goed zou zijn, een gevolg van een groeiende prijzenslag op de markt waar zich nieuwe spelers hebben gemeld.

07.56 uur: Deutsche Telekom zag zijn winst de eerste drie maanden van het jaar dalen omdat het veel investeerde in T-Mobile in de Verenigde Staten. De resultaten lagen wel in de lijn der verwachtingen. Deutsche Telekom levert een gevecht op twee fronten en wil groeien in de VS om de dalende verkopen in  Europa te compenseren. In de VS won T-Mobile door zijn agressieve politiek wel meer klanten dan de concurrentie, maar dat had een prijs, met name een verlies van 115 miljoen dollar. De groep zag zijn ebitda of bedrijfskasstroom dalen tot 4,12 miljard euro, in overeenstemming met de marktconsensus.

07.48 uur: De Duitse detailhandelaar Metro AG, onder meer bekend van Saturn, komt met een winstwaarschuwing. De elektronicaverkoop deed het minder goed dan verwacht door toenemende onlineconcurrentie. Dinsdag al stapte de CEO van Saturn op na onenigheid met Eric Kellerhals, de grootste aandeelhouder van Metro. De Media-Saturn-verkopen zakten met 3,1 procent in het eerste kwartaal. De winst over 2013-2014 zou nu die van het voorgaande boekjaar 'ongeveer evenaren', terwijl eerder sprake was van een 'sterke toename' van de winst.

07.44 uur: De industriële groep Mitsubishi profiteert van een stevige koersopstoot in Tokio na de aankondiging van een programma voor de inkoop van eigen aandelen

.@fastFT: Mitsubishi shares rise 7% on buyback plans http://t.co/dODKh9crFG— Financial Times (@FinancialTimes) May 8, 2014

 

07.38 uur: De Zwitserse groep Adecco, 's werelds nummer één in interimarbeid, zette het eerste kwartaal resultaten neer die in lijn lagen met de marktconsensus. Adecco zegt dat het er van overtuigd is om zijn winstdoelstellingen voor 2015 te kunnen waarmaken. De groep profiteert van een herneming van de Europese economie, in de eerste fase van zo'n herstel doen bedrijven vaker een beroep op tijdelijke arbeid. De winst steeg met 64 procent tot 110 miljoen euro. Het aandeel sloot gisteren met een verlies van 1 procent tot 71,25 Zw.fr. in Zurich.

07.30 uur: In Azië zijn de beurzen aan een herstelbeweging bezig, nadat ze woensdag hun scherpste daling in zeven weken moesten verwerken. De MSCI-index wint 0,6 procent. De beleggers voelden zich gesteund door de uitspraak van Fed-voorzitter Janet Yellen dat de centrale bank nog lang de Amerikaanse economie zal blijven ondersteunen met een nulrentebeleid. Bovendien pakte China uit met beter dan verwachte export- en importcijfers.

07.25 uur: Wat staat er vandaag zoal op het programma. Vanmiddag natuurlijk het rentebesluit van de ECB én van de Bank of England. Uit Duitsland komen de industriële cijfers van maart. In eigen land staan er niet veel kwartaalcijfers op de agenda buiten Connect Group. Internationaal krijgen we wel een aantal kleppers tussen de kiezen waaronder Deutsche Telekom, de Italiaanse energiegroep Enel, het Japanse Toyota en het Zwitserse Adecco. In Brussel is het uitkijken naar de koersreactie op de uitstekende resultaten van bpost.

07.20 uur: Goede morgen, we beginnen eraan, maar niet zonder even terug te blikken naar de perikelen van woensdag.

In Wall street ging de correctie van de techaandelen gisteren onverminderd door. De koersen van Twitter (-3,6%), Facebook (-2%) en Amazon (-1,7%) kleurden voor de tweede dag op rij donkerrood. Toch wogen die individuele opdoffers niet zwaar op de Amerikaanse koersen.

De Nasdaq - toch wel de techbeurs bij uitstek - kon de schade beperken, met een verlies van amper 0,3 procent. De Dow Jones surfte zelfs vlotjes 0,7 procent hoger naar 16.518,54 punten.

De grote verliezer van de dag was de dealwebsite Groupon (-22%), waar gebruikers in groep bepaalde aankopen kunnen doen. Beleggers blijven sceptisch over het transformatieproces waar het bedrijf zich onder leiding van CEO Eric Lefkofsky in bevindt.

In Brussel ging Delhaize op twee uur tijd van de hel naar de hemel, de detailhandelaar beleefde een topdag en was de primus van de Belg20. Agfa kreeg een pandoering van jewelste in de aanloop naar de publicatie van de kwartaalcijfers, na een negatief rapport van KBC Securities. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content