Advertentie
Advertentie

Pairi Daiza 9 miljoen meer waard dankzij pandakoppel

(foto: Photo News)

Sinds bekend raakte dat twee panda's volgend jaar naar Pairi Daiza komen is de beurswaarde van het dierenpark met bijna 9 miljoen euro gestegen. Het aandeel steeg op twee dagen tijd met 27 procent en noteert op een record.

Vorige week liet het Henegouwse dierenpark van CEO Eric Domb al weten dat het op een recordjaar afstevent, met meer dan 1 miljoen bezoekers. 'Vlamingen vinden steeds meer de weg naar ons', klonk het.

Ook voor het komende boekjaar zit het snor: Pairi Daiza krijgt er in de lente twee nieuwe publiekstrekkers bij: een koppel reuzenpanda's. Het 'panda team' van Pairi Daiza werkte de voorbije maanden een samenwerking uit met de Chinese overheid. Een deal die de Chinese premier Li Keqiang woensdag bevestigde tijdens een ontmoeting met premier Elio Di Rupo in Dalian.

De pandaberen zijn vier jaar oud en worden voor 15 jaar uitgeleend. Ze luisteren naar de namen Xinhui (schitterende ster) en Haohao (vriendelijk). Hoeveel Pairi Daiza betaalt voor de uitleenbeurt is niet geweten. Wat wel al duidelijk is, is dat de panda's veel extra volk zullen lokken, zeker als er de komende jaren misschien nog een baby bijkomt. En dan spreken we nog niet over de inkomsten uit merchandising en sponsoring.

Pairi Daiza trok in de zomer van 1999 tegen 22,50 euro naar de beurs, toen nog onder de naam Parc Paradisio. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud