Advertentie
Advertentie

Zwitsers zeggen Solvay de wacht aan

ECB-voorzitter Mario Draghi zet de deur open naar meer stimulus, maar dat kon de belegger niet bekoren. In de Bel20 slikte Solvay een stevig verlies na een adviesverlaging door de Zwitserse bank UBS.

De Europese Centrale Bank (ECB) wijzigt haar rente niet, maar voorzitter Mario Draghi gaf tijdens zijn persconferentie wel aan dat er meer stimulus op komst is. Frankfurt broedt op verschillende 'onconventionele' manieren om de economie aan te zwengelen en sluit zelfs een aankoopprogramma voor staats- en bedrijfsobligaties niet langer uit.

Het idee van een soepeler beleid later dit voorjaar kon de markt niet overtuigen. De meeste Europese beurzen bleven in het rood noteren. De ontgoocheling dat Draghi zijn kruit droog hield, overheerste het marktsentiment. De Bel20 ging 0,1 procent lager naar 3.147,13 punten.

Vooral het verlies van Solvay (-2,5%, 111,25 euro) woog op de sterindex. De Belgische chemiegroep kwam met dubbel nieuws voor de dag. Ten eerste is de overname van de speciale chemicaliën van het Braziliaanse ERCA Quimica afgerond. Ten tweede maakt de groep bekend dat dochter Rhodia twee obligaties met hoge rente vervroegd terugbetaalt om zijn balansstructuur te verbeteren.

Maar het verlies van Solvay had vermoedelijk meer te maken met een rapport van UBS. De Zwitserse bank herziet haar koopadvies naar 'neutraal' en het koersdoel gaat fors naar beneden van 132 naar 118 euro.

Analist Joe Dewhurst verwacht voor dit jaar een wisselkoersimpact van 150 miljoen euro op de bedrijfswinst voor afschrijvingen en afboekingen (EBITDA). En voor de doelstelling in 2016 meent UBS dat de onderkant van de vork het hoogst haalbare is. Solvay-topman Jean-Pierre Clamadieu stelde bij de jaarresultaten een bedrijfswinst tussen 2,3 en 2,5 miljard in het vooruitzicht voor 2016.

Nog in de Bel20 kondigde UCB (+0,9%, 58,22 euro) deze morgen aan dat het een strategische onderzoeksalliantie heeft gesloten met het Weill Cornell Medical College in New York, 'een nieuw voorbeeld van de strategie van UCB om zijn netwerk te verbreden en toegang te krijgen tot nieuwe therapieën in zijn kernactiviteiten', oordeelt analist Jan De Kerpel van KBCS. Het koersdoel (60 euro) en advies (kopen) blijven onveranderd.

Op de continumarkt liep vooral de biotechsector in het oog. Koploper was Galapagos met een winst van 4,6 procent naar 17 euro. De Amerikaanse bankgigant Goldman Sachs is gestart met de opvolging van het bedrijf met een koopadvies en een koersdoel van 24 euro. 'We verwachten dat Galapagos voor een periode staat van belangrijke events die de toekomst van het bedrijf op middellange en lange termijn zal definiëren', klinkt het.

Goldman is ook onder de indruk van de deals die Galapagos al wist te sluiten met farmareuzen als Abbvie en GSK. 'Een bewijs van de waarde van het technologisch platform van het bedrijf en een bron van financiering voor middelen die nu nog in de pijplijn zitten.'

Ook sectorgenoot Ablynx (-0,4%, 9,5 euro) is onder de scanner gelegd door de Amerikanen. Een 'neutraal'-advies en een koersdoel van 10,5 euro is de uitkomst. 'Wij geloven dat het nanobodyplatform enkele interessante resultaten opleverde, die in de volgende 12 tot 24 maanden hun deugdelijkheid voort kunnen bewijzen. Maar de ontwikkeling zit nog in een vroeg stadium in een drukbezette markt voor therapeutische behandelingen.'

Tot slot was er ook nieuws van TiGenix (-2,4%, 0,8 euro), dat de licentie voor de marketing en distributie van ChondroCelect toegekend heeft aan Swedish Orphan Biovitrum AB (Sobi). ChrondroCelect is een middel voor de behandeling van kraakbeenletsels in de knie, gebaseerd op stamceltherapie. De overeenkomst heeft een looptijd van 10 jaar. TiGenix krijgt geen vooruitbetalingen voor de licentie, maar wel 22 procent van de nettoverkoop in het eerste jaar en 20 procent in het tweede jaar.

KBC Securities verlaagt het koersdoel voor het biotechbedrijf van 1,0 naar 0,95 euro. Analist De Kerpel is verrast door de beslissing om de distributie en marketing van ChondroCelect te verkopen aan het Zweedse Sobi. 'Zonder vooruitbetalingen en met een royalty van 20 procent op de verkoop van het product, kunnen we spreken van een magere overeenkomst', oordeelt De Kerpel.

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud