Advertentie

Aandelenmarkten dalen over breed front

(tijd) - De Europese beurzen gingen maandag fors lager. De daling werd in gang gestoken door een tegenvallende beurssessie in Tokio, waar de Nikkei-index voor het eerst in drie maanden onder de grens van 10.000 punten dook. In Brussel klokte de BEL20-index af op een verlies van anderhalf procent.

De beleggers zijn bang voor nieuwe aanslagen van Al Qaeda. De terreurgroep dreigde er afgelopen weekend mee om aanslagen te plegen in Tokio. Verder heerst er ook teleurstelling over de evolutie van de detailhandelsverkopen in de VS. Daardoor zou de voorziene groei van de wereldeconomie lager kunnen uitkomen dan initieel gehoopt.

De BEL20-index sloot de dag af op 2163,86 punten, een achteruitgang met 1,54 % in vergelijking met vorige vrijdag. Elders in Europa waren de koersdalingen nog groter. De DJ Euro Stoxx zakte met 2,72% tot 2.584,76 punten. Vooral bedrijven die veel naar de VS exporteren, zoals Philips, SAP en Siemens, kregen klappen.

Ook Wall Street ging maandag met lagere koersen van start. Tegen het eind van de zitting werd een deel van het verlies goedgemaakt, maar de Dow Jones sloot toch nog 0,6% lager en de Nasdaq Composite 1,1% lager.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud