AB InBev helpt Bel20 boven de 2.500

©REUTERS

Euronext Brussel is woensdag mooi hoger gesloten, ook al is Wall Street de dag zwak gestart na een tegenvallend Amerikaans banenrapport. Een sterke prestatie van biergroep AB InBev en Telenet zorgden ervoor dat de Bel20 de grens van de 2.500 punten ruim overschreedt.

(tijd) - Met een winst van 1,1 procent op 2.516,62 punten deed de Bel20 het woensdagmiddag ook beduidend beter dan de meeste andere Europese beurzen. Die moesten het stellen met winsten tussen de 0,1 en de 0,6 procent.

Dat de Brusselse sterindex het zo goed deed, is voor een groot deel te danken aan de sterke prestatie van biergroep AB InBev, die 2,8 procent hoger ging tot 35,19 euro, en Telenet, dat een winst boekte van 3,2 procent op 19,29 euro. 

Ook de financiĆ«le waarden deden het goed. KBC zette zijn winstreeks verder en noteerde 2,4 procent hoger op 32,79 euro. De verzekeringsholding Fortis sloot 0,85 procent hoger op 2,864 euro. Dexia kon niet meefeesten: het aandeel zakte 1,4 procent tot 5,029 euro. 

De meeste aandacht gaat woensdag echter uit naar Option, dat een verlies van 5,1 procent boekte op 1,30 euro. Option stuurde voorbeurs een winstwaarschuwing de deur uit. Slechter kan de promotiecampagne van Option in aanloop naar de kapitaalverhoging niet starten. Vers kapitaal ophalen tegen een aannemelijke koers wordt een hels karwei. Er rijzen ook weer vragen over het communicatiebeleid van het bedrijf. Vorige week nog liet Option zich optimistisch uit over 2010 waarop het aandeel de lucht inschoot maar over de penibele toestand in het vierde kwartaal werd met geen woord gerept.

Aandelen van gouddelvers boekten aanzienlijke koerswinsten. Marktpartijen wijzen op short covering nu de goudprijs de records aaneen blijft rijgen. De goudprijs noteert voor het eerst boven 1.200 dollar en de speculatie dat China zijn goudreserves zal aandikken om zich te beschermen tegen de verzwakkende dollar nemen toe. 'A perfect storm for gold', stelt een marktenanalist.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud