Advertentie

Aziatische beurzen beëindigen week met winstsessie

De Aziatische aandelenmarkten sloten overwegend met winst zodat het steilste weekverlies in twee maanden iet of wat getemperd werd. een verzwakking van de yen zette exporterende sectoren zoals de electronica- en autosector op winst. Speculatie dat China een nieuwe fiscaal stimulusprogramma overweegt, kwam het sentiment eveneens ten goede.

'Het optimisme keert terug bij de beleggers nu er verschillende stimulusprogramma's voor verschillende sectoren in de pijplijn zitten', klinkt het bij een vermogensbeheerder aan persagentschap Bloomberg. Ook het feit dat de Amerikaanse overheid een nieuwe reddingslijn uitwerpt naar Bank of America, Amerika's grootste kredietverstrekker, stemde de markten gunstig.

Printerfabrikant Seiko Epson, die twee derde van de omzet in het buitenland genereert, won 9,9 procent tot 1.345 yen. Honda Motor koerste 8 procent hoger tot 2.010 yen. Citizen Holdings, de tweede grootste horlogeproducent in Japan, schreef er 7,7 procent bij.

Ook de chipsector deed het goed. Hynix Semiconductor, dat geheugenchips produceert, won 5,8 procent in Seoul, Elpida Memory spurtte 14 procent hoger tot 559 yen in Tokio. Het Amerikaanse Intel, marktleider op het gebied van halfgeleiders, meldde donderdag nabeurs dat de winstmarges mogelijk uitbodemen in het huidig kwartaal, nu de voorraden bij de klanten stilaan uitgeput geraken en de orders weer zullen aanzwengelen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud