Aziatische beurzen starten week met winst

Foto Bloomberg ©BLOOMBERG NEWS

De Aziatische beurzen starten de week met winst. Beleggers zijn enthousiast over het plan van de Amerikaanse overheid om 700 miljard dollar uit te trekken om de balansen van Amerikaanse banken op te kuisen. Ook de ban op short selling door tal van regulatoren wordt op gejuich onthaald.

(tijd) - De Japanse Nikkei-index steeg met 1,4 procent tot 12.090,59 punten. Elders schommelden de winsten tussen 0,1 en 3 procent. De beurs in Thailand ging licht achteruit. De Chinese beursindex in Shanghai presteerde het best en ging 7,2 procent omhoog. De beursregulatior heeft de regels om eigen aandelen in te kopen versoepeld.

Bankaandelen stonden overal bovenaan in de lijsten. Mitsubishi UFJ steeg met 4,9 procent. Kookmin Bank, de grootste in Zuid-Korea, ging 5 procent omhoog.

Het Australische Fortescue Metals, vorige maand nog een groot slachtoffer van short sellers, ging met meer dan 25 procent winst aan de haal.

ASX, uitbater van de grootste Australische beurs, verloor 7,3 procent uit vrees dat de handelsvolumes zullen dalen nu short selling van bepaalde aandelen is verboden.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud