Bel20 0,7% lager

(tijd-nieuwslijn) - Euronext Brussel verloor 0,7% tot 2.180,10. De Europese beurzen openden lager vanwege het slechte banenrapport in de VS vrijdag. De onverwacht hogere opening van Wall Street kon de Europese indices niet hoger tillen. De aanhoudende opmars van de euro zorgde voor extra druk op de koersen. Op de beurs van Brussel stonden de vastgoedbevaks in de kijker.

Binnen de index stonden 8 stijgers en 12 dalers. Fortis was de grootste daler met een verlies van 1,3% tot EUR 15,57. Fortis koopt de huuropbrengsten van het North Galaxy gebouw in Brussel voor EUR 300 miljoen en krijg gedurende 18 jaar jaarlijks EUR 23,1 miljoen huuropbrengsten. Fortis koopt dit van Cofinimmo, dat het gebouw overkoopt van de projectontwikkelaars, waaronder Atenor.

Cofinimmo kocht maandag een eerste schijf van 25% voor EUR 20 miljoen van Atenor. In totaal legt Cofinimmo EUR 80 miljoen op tafel. In januari neemt Cofinimmo nog eens 8% van Atenor over voor EUR 6,4 miljoen. Cofinimmo koopt de rest voor eind 2005. Cofinimmo won 0,5% tot EUR 108,3 en Atenor verloor 1,2% tot EUR 135. De verkoop levert Atenor een meerwaarde van EUR 33 tot EUR 37 per aandeel op.

Maandagochtend was er een ongewoon drukke handel in een aantal vastgoedbevaks. Aangezien de koersschommelingen beperkt bleven en er grote blokorders over de schermen flitsten, ging het waarschijnlijk om cross-overs tussen institutionelen, vermoedt een handelaar. De enige (bekende) link tussen deze bevaks is het Atlas-fonds van Bank Degroof. Leasinvest eindigde onveranderd op EUR 53,3 bij een handel van 35.074 aandelen tegen gemiddeld 2.166, Befimmo verloor 0,3% tot EUR 71,6 bij 116.578 verhandelde aandelen (gemiddeld 5.464),

De Belgische farma- en chemiegroep Solvay overweegt haar nieuwe griepvaccins op basis van celculturen van zoogdieren naar de VS te brengen, vertelde Solvay-woordvoerder Martial Tardy aan Tijd-Nieuwslijn. De VS kampen volgens de Wall Street Journal met een chronisch tekort aan griepvaccins. Solvay won 0,2% tot EUR 67,6.

Sterkste stijger op de brede markt was Real Software. De groep steeg 3,8 tot EUR 0,55. Ook Econocom (+2,8% tot EUR 4,78) en IPTE (+2,7% tot EUR 3,37) stonden vooraan.

Bij Ubizen vindt vanavond de gewone en buitengewone aandeelhoudersvergadering plaats. De auditor die de jaarrekening heeft gecontroleerd van de Leuvense netwerkbeveiliger heeft een onthoudende verklaring bij de jaarrekening omdat een going concern-scenario bij de groep niet zeker is. Dit omdat er nog geen zekerheid is dat Ubizen voldoende geld zal vinden om het levensnoodzakelijke herstelplan te financieren. De referentie-aandeelhouders van Ubizen, die samen 36% van het bedrijf in handen hebben, voeren nog steeds gesprekken met een financieel consortium over de verkoop van de onderneming. Alle ingrediënten zijn dan ook aanwezig voor een boeiende vergadering. Ubizen verloor in afwachting 5,9% tot EUR 0,8.

De Belgische gastankerrederij Exmar verwacht het jaar 2003 af te sluiten met een pro forma geconsolideerd nettoresultaat van iets minder dan USD 10 miljoen. De gesprekken met Golar over een alliantie in de LNG-sector zijn een tweetal maanden geleden afgesprongen, bevestigde gedelegeerd bestuurder Nicolas Saverys aan Tijd Nieuwslijn. Het aandeel zakte 1,6% tot EUR 30,5.

Op de fixingmarkt won Best Of Group 20,7% tot EUR 4,6. Het marketingfonds heeft de marketinggroep Tagora verkocht aan Tagora International. Tagora International bestaat voor 40% uit Best of Group, voor 20% uit het management van Tagora.com en voor 40% uit het management van de marketinggroep Virtuology International. Best of Group krijgt hiervoor EUR 7,5 miljoen en boekt een meerwaarde van EUR 4 miljoen of EUR 2,49 per aandeel op deze transactie. Spadel, dat dinsdag een persconferentie organiseert over een nieuw thermaal project, eindigde 18% hoger op EUR 55.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud