Bel20 alweer lager

(tijd-nieuwslijn) - Euronext Brussel sloot voor de vijfde dag op rij met verlies. Ook de overige beurzen gingen de week uit met verliescijfers. De Bel20 sloot af met een verlies van 0,23% of 5,53 punten op 2.439,61.

Binnen de index stonden 11 dalers tegenover 8 stijgers. Almanij bleef onveranderd op EUR 49,3. Er waren weinig of geen uitschieters.

Solvay bewoog nauwelijks en eindigde met een minieme winst van 0,07% op EUR 69,9. Morgan Stanley trok nochtans het koersdoel van het farmaconcern op na de resultaten over het eerste kwartaal, KBCS daarentegen verlaagde de winstverwachtingen.

Barco begon de dag met een mooie koerswinst onder invloed van het nieuws over twee nieuwe contracten. Woensdag meldde het een contract met Lockheed Martin ter waarde van USD 30 miljoen, donderdag werd een "heel belangrijk contract" afgesloten voor de ontwikkeling en levering van Onboard Information Terminals voor Airbus. Barco verwacht dat dit nieuwe order een omzet zal genereren van meer dan USD 17 miljoen over de twee volgende decennia. Bij het slot moest Barco 0,14% prijsgeven op EUR 69,25.

Non-ferrogroep Umicore boekte een winst van 0,35% tot EUR 48,29, Omega Pharma steeg met 0,7% tot EUR 34,35.

Analisten brachten vandaag hun eerste adviezen voor het Belgacom-aandeel uit. Morgan Stanley starte de opvolging van Belgacom met een advies van equal weight en een koersdoel van EUR 32,6. KBC Securities gaf een outperform-advies en een koersdoel van EUR 28. Het aandeel daalde met 0,16% tot EUR 25,30.

Grootste verliezer was Bekaert dat 1,3% lichter werd op EUR 46,5. De grootste stijger was Interbrew dat een koerswinst boekte van 1% op EUR 25,06. CEO Brock zei dat de groep 75 brouwerijen telt maar er niet zoveel nodig heeft. De bierbrouwer doet zijn huiswerk en kijkt hoe hij de activiteiten meer geintegreerd en meer kostenefficiënt kan laten verlopen.

Op de brede markt was CMB voor de tweede dag op rij slachtoffer van de mogelijke terugval van de Chinese economie. Het aandeel zakte 2,5% tot EUR 79 ondanks een forse koersdoelverhoging van Fortis. De scheepvaartgroep CMB realiseerde in het eerste kwartaal van dit jaar een geconsolideerde nettowinst van EUR 71 miljoen, tegen EUR 81 miljoen een jaar eerder. De gastankerrederij Exmar stond ook aan de verliezerskant met een dip van 2,5% tot EUR 43,5. Exmar realiseerde in het eerste kwartaal van 2004 een nettowinst van USD 5,3 miljoen, tegenover USD 3,4 miljoen in dezelfde periode een jaar eerder.

Option ging eveneens onderuit. De maker van smartcards zakte 3,1% tot EUR 17,9. De grote winsten na de eerste drie handelsdagen deze week, zetten beleggers net als donderdag aan tot winstnemingen. Opnieuw was de handel druk. Na een uur handel werd het gemiddelde dagvolume van 34.800 stukken reeds overschreden. Uiteindelijk werden er 64.713 aandelen verhandeld.

De brede markt werd aangevoerd door IBT: +4,6% tot EUR 4,29. De producent van implantaten tegen kanker IBt heeft een overeenkomst ter waarde van EUR 2,34 miljoen getekend met de Waalse Regio. Het bedrag is bedoeld voor het O&O project rond het plastic implantaat van IBt. Afgevaardigd bestuurder Francois Blondel zegt dat IBt voor het einde van dit jaar met een nieuw product kan komen, en de eerste verkopen daarvan in 2005 kan realiseren.

Telindus sloot 0,8% hoger op EUR 8,37. Het telecombedrijf zou oorspronkelijk voorbeurs met een kwartaalupdate komen, maar het moest die uitstellen tot na beurstijd.

De beter dan verwachte kwartaalresultaten van Tessenderlo, die de groep donderdag nabeurs bekendmaakte, konden de beleggers niet tot grote initiatieven inspireren. Het aandeel eindigde 15% lager op EUR 28,61. De chemiegroep boekte in het eerste kwartaal een nettowinst van EUR 11,5 miljoen, een stijging met 8,5% tegenover de EUR 10,6 miljoen die werd behaald in het eerste kwartaal van 2003. Analisten rekenden gemiddeld op een daling met 16% tot EUR 8,9 miljoen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud