Bel20 daalt 0,5%

(tijd-nieuwslijn) - Op Euronext Brussel verloor de Bel20 0,5% tot 2.122,98 punten. Ook elders in Europa en de VS gaan de indices lager. Kwartaalcijfers van het elektonicaconcern Philips die na een tweede lezing niet zo positief waren en zenuwachtigheid in de VS over de kwartaalresultaten van Intel, drukten op het sentiment.

Er was nauwelijks nieuws te rapen op de Brusselse beursvloer. Er waren 14 dalers tegenover 6 stijgers. De koersbewegingen waren miniem. Alleen Omega Pharma sprong er met een winst van 2,3% tot EUR 26,16 uit. In negatieve zin was er Delhaize dat 1,6% verloor tot EUR 37,54. Fortis daalde 0,3% tot EUR 15,26 en Dexia, dat maandag sterk gestegen was, zakte 1,1% tot EUR 13,45.

Tessenderlo verloor 0,6% tot EUR 26,62. De chemiegroep breidt haar capaciteit voor bijtende potas of kaliumhydroxide uit. Daardoor wordt de groep de grootste Europese producent van bijtende potas.

Voor uitgesproken bewegingen moesten beleggers op de brede markt zijn waar ICOS Vision Systems 7,3% hoger ging tot EUR 9,5. De producent van inspectiesystemen voor de chipindustrie ontving een bestelling van EUR 2,6 miljoen voor een aantal van zijn flexibele tape inspectie machines. Over 2002 boekte de groep een totale omzet van ruim EUR 30 miljoen. Nieuws was er ook bij Option dat 3,3% hoger ging tot EUR 7,7. De groep herhaalde de winstverwachting voor 2003 en verklaarde niet langer op zoek te zijn naar een overnemer. Volgens topman Jan Callewaert wil Option zelfs zelf op zoek gaan naar overnames.

Picanol steeg met 2,1% tot EUR 24,5. De Ieperse weefgetouwenproducent kwam voorbeurs met een bericht over een Vietnamees order ter waarde van USD 8 miljoen, te spreiden over 2 jaar.

De holding Compagnie du Bois Sauvage gaat een obligatielening plaatsen van EUR 75 miljoen op vijf jaar tegen een rente van 5,5%. Bois Sauvage zal met dat geld andere leningen herfinancieren en investeren in nieuwe projecten. Bois Sauvage steeg hierop 0,1% tot EUR 130,7.

De specialist in generische geneesmiddelen Docpharma maakte maandag nabeurs een kapitaalverhoging van EUR 10,034 miljoen bekend. Er werden 407.865 nieuwe aandelen uitgegeven die door Bank Degroof integraal werden geplaatst bij institutionele investeerders. De nieuwe middelen zijn bestemd om de externe groei te financieren. Docpharma wil zo snel mogelijk generica gaan verkopen in een aantal Zuid-Europese landen. Het aandeel ging 2,4% hoger tot EUR 27,45.

Na de winstbeurten van de voorbije dagen plooide Real Software met 4,1% terug tot EUR 1,17. De aandelen worden heen-en-weer geslingerd tussen believers en non-believers. De believers menen dat gedelegeerd bestuurder Theo Dilissen de groep met een schuldherschikking en een strategisch plan een toekomst kan geven, terwijl anderen vrezen dat stichter Rudy Hageman op de buitengewone algemene vergadering van eind november het licht zal uitdoen door de schuldherschikking te verwerpen.

Ook Kinepolis werd weer druk verhandeld. Er veranderden 10.869 aandelen van eigenaar. Het aandeel verloor wel 1,7% tot EUR 14,75. Een sluitende verklaring voor de drukke handel is er nog altijd niet.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud