Bel20 eindigt 0,2% lager

Euronext Brussel is vrijdag met verlies gesloten. De andere Europese beurzen eindigden overwegend hoger. In de VS steeg het consumentenvertrouwen tot het hoogste peil van dit jaar. De olieprijs steeg weer tot boven 60 dollar per vat.

(tijd) De Bel20 zakte 0,16% tot 4.174,90 punten en telde 7 dalers en 12 stijgers.

Delhaize was de meest opvallendste daler in de Bel20 en zakte 1,6 procent tot 64,1 euro. Volgens handelaars heeft Citigroup een pakket van 2 miljoen aandelen Delhaize herplaatst tegen 64,20 euro het stuk.

Suez verloor 1,2 procent tot 34,76 euro. Verschillende media meldden vrijdagochtend dat de Europese Commissie wil dat Suez zijn belang in Distrigas verkoopt en een deel van zijn nucleaire capaciteit in Belgie afstoot, vooraleer de fusie met Gaz de France goed te keuren. De Commissie heeft de deadline voor haar definitieve beslissing verlaat tot 14 november. Distrigas ging 0,4 procent hoger tot 4.221 euro.

De vastgoedbevak Cofinimmo steeg 0,3 procent tot 146 euro na donderdag 3,3% te hebben verloren. De Raad van State heeft woensdag de aanwijzing van Cofinimmo als beheerder van de staatsbevak opgeschort en volgens sommige kranten is de kans reeel dat de staatsbevakoperatie helemaal zal worden afgeblazen. In een reactie verlaagde Dexia Securities het advies voor Cofinimmo vanmorgen tot reduce.

Volgens De Standaard gaat Tele2 in beroep tegen een beslissing over Happy Time, het tariefplan van Belgacom om voor een vast bedrag onbeperkt te bellen. De Zweedse operator had vorig jaar bij de Raad van de Mededinging klacht ingediend tegen Happy Time. Tele2 vroeg de Raad voor de Mededinging om voorlopige maatregelen tegen Happy Time, maar die wou daar niet op ingaan. Belgacom noteerde 0,6 procent hoger op 31,08 euro.

Icos Vision steeg 2,4 procent tot 28,8 euro. Het aandeel steeg donderdag ook al ruim 3 procent. Delta Lloyd Securities trok toen het advies voor het aandeel op tot accumulate na de recente koersterugval. Het aandeel geniet ook van een donderdag verschenen rapport van JP Morgan. Het beurshuis wees daarin op de onderwaardering van Europese chipgerelateerde aandelen zoals STMicroelectronics en Infineon.

RHJ International steeg 1,1 procent tot 14,35 euro. Columbia Music Entertainment (CME) gaf donderdagavond aan dat de winst in het eerste halfjaar van het fiscaal jaar lager zal uitkomen door verwacht. Reden voor de bijstelling van de vooruitzichten bij CME is het uitstel van een aantal albumreleases. De jaarprognoses blijven behouden. RHJI heeft een belang van 25,5 procent in CME.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud