Bel20 eindigt 0,5% hoger op Euronext Brussel

(tijd-nieuwslijn) - Op Euronext Brussel tekende de Bel20 voor de vierde dag op rij een kleine winst op. De toename was wederom beperkter dan deze die de belangrijkste Europese aandelenindices konden voorleggen. De volumes bleven laag. De beleggers wachtten op het rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank. De beslissing komt pas om 20.15 uur. Economen gaan ervan uit dat de Federal Reserve de rente onveranderd laat op 1 procent.

De Bel20 steeg 0,49% of 9,97 punten tot 2.043,16 punten. Binnen de index waren er 12 stijgers tegenover 7 dalers. Cofinimmo bleef ongewijzigd. De financiele aandelen lieten een verdeeld beeld zien. De Franse verzekeraar Axa maakte voorbeurs een veel lager dan verwachte nettowinst bekend, maar volgens handelaren vallen de operationele resultaten mee. KBC daalde 0,6% tot EUR 35,69. Fortis won 1,10% tot EUR 15,66, en nam meer dan de helft van de stijging van de Bel20 op zich. Dexia ging 1% hoger tot EUR 11,99.

Interbrew was de voornaamste procentuele stijger binnen de index. De beslissing van de Amerikaanse rechtbank dat Beck's niet bij Labatt USA moet worden ingebracht, evalueerden beleggers niet als negatief. Het aandeel verstevigde zijn positie boven de EUR 20, en klokte 2,1% hoger af op EUR 20,59.

De aandelen in de technologiesector vertoonden enige volatiliteit. De Nasdaq sloot gisteren hoger en ook op de beurs van Tokio wonnen de techwaarden terrein. De sterkste stijger op de brede markt was Real Software, met een stijging van 11,28% to EUR 1,48. Informaticagroep Systemat klom 6,6% tot EUR 4,39, concurrent Econocom zakte evenwel 3,7% tot EUR 5,20. Option klokte 8,4% hoger af op EUR 6,85.

Barco bevond zich tijdelijk onder de dalers in de techsector, maar sloot 0,4% hoger af op EUR 53,35. Het West-Vlaamse technologiebedrijf haalde voor ruim USD 2 miljoen orders binnen voor de levering van video- en scorebordmateriaal voor de universiteit van Texas en de Jacksonville Veterans Memorial Arena. Barco maakte vandaag bekend de kern van een nieuw laboratorium voor virtuele realiteit in 3D te vormen, bestemd voor technisch onderzoek aan de universiteit van Calgary.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud