Bel20 eindigt hoger

(tijd-nieuwslijn) - Euronext Brussel is de week met lichte winst begonnen. Nochtans opende de Brusselse beursindex, net zoals de andere Europese beurzen, met lichte verliezen. Goed nieuws uit de chipindustrie zette evenwel de andere Europese beurzen op winst en Brussel volgde met enige vertraging deze beweging.

De handelsvolumes lagen laag: de beurs van Londen hield de deuren gesloten wegens een bank holiday. Daarnaast kijken de beleggers met spanning uit naar de rentevergadering van de Amerikaanse Centrale Bank dinsdag.

De Bel20 won 0,48% of 11,65 punten tot 2.451,26 punten. De winst was te danken aan Fortis, dat 1,8% hoger afsloot EUR 18,48. Fortis Lease heeft een eerste kantoor in Italië geopend, in Milaan. De opening past in de ambitie van Fortis Lease Group om tegen 2008 in elk land waar Fortis Bank een business centre heeft een kantoor te openen.

Dexia ging eveneens hoger, 0,58% tot EUR 13,8. KBC daarentegen verloor 1,6% tot EUR 46,12, maar dat kwam volledig op rekening van het dividend. Het aandeel noteerde zonder het dividend van EUR 1,64 bruto.

Solvay werd genekt door een adviesverlaging van ING. Het farmaconcern zakte 0,1% tot EUR 69,8. Analisten spraken zich vandaag ook uit over Belgacom. ING start de opvolging met een buy-advies. Fortis houdt het bij 'hold' en DLS bij 'inline'. Het aandeel moest 0,6% toegeven tot EUR 25,15.

Het nieuws van de dag was het bericht in De Tijd dat staaldraadproducent en -verwerker Bekaert de omheiningsdivisie Bekaert Fencing in de etalage heeft gezet. De Franse zakenbank Lazard kreeg anderhalve maand geleden een verkoopmandaat. Bekaert reageerde dat er nog geen formele beslissing genomen is en wijst er op dat, nu de verzelfstandiging achter de rug is, het een logische vraag is hoe de toekomst van deze divisie er uit ziet. Bernard Hanssens van Bank Degroof schat de opbrengst uit een eventuele verkoop van de omheiningsdivisie Bekaert Fencing op EUR 200 miljoen tot EUR 225 miljoen. Wouter Vanderhaeghen van KBC Securities is iets optimistischer en mikt op EUR 225 miljoen tot EUR 275 miljoen. Het aandeel steeg 1,9% tot EUR 47,37.

De vastgoedbevak Cofinimmo heeft einde maart 2004 een bezettingsgraad van 94% gerealiseerd. De aandeelhouders van Cofinimmo hebben vrijdag de fusies van de vastgoedbevak met Belgian Office Properties (BOP) en Benelux Immo Loi goedgekeurd. Het aandeel werd 0,3% duurder tot EUR 117,5. Nabeurs publiceerde de groep resultaten in lijn der verwachtingen.

Op de brede markt trok Kinepolis het laken naar zich toe. De entertainmentgroep deed er 3,7% bij tot EUR 22,05, het hoogste peil sinds juli 2001. De Luxemburgse TV-zender RTL boekte een koersstijging van 0,2% tot EUR 51,1. Het nieuwe tv-station RTL Televizija in Kroatië heeft een goede start genomen. Het station werd vrijdag 30 april gelanceerd en haalde meteen een kijkdichtheid van 39,1%, ver voor op de concurrentie.

IBt blijft de hoogte ingaan. De producent van antikankerimplantaten steeg 1,4% tot EUR 4,35. Vorige vrijdag steeg het aandeel reeds 4,4% na het nieuws dat het een overeenkomst ter waarde van EUR 2,34 miljoen had getekend met de Waalse Regio. Afgevaardigd bestuurder Francois Blondel zei dat IBt voor het einde van dit jaar met een nieuw product kan komen en de eerste verkopen daarvan in 2005 kan realiseren.

De omzet van Telindus lag in het eerste kwartaal van 2004 onder die van het eerste kwartaal 2003. Dat bleek vrijdag uit een update van de groep. Telindus bevestigde de doelstelling om dit jaar 5% meer omzet te boeken en een bescheiden operationele winst neer te zetten. Beleggers reageerden ontgoocheld. Een koersdaling van 0,8% tot EUR 8,3 was het gevolg.

Arinso heeft 358.750 nieuwe aandelen gecreëerd in het kader van het personeelswarrantenplan. Dit plan kon in 2004 voor de tweede keer worden uitgeoefend. Het resulteert in een kapitaalverhoging van EUR 1.255.625. Hierdoor bedraagt het totaal aantal aandelen Arinso nu 15.026.573. Het aandeel nam een duik van 1,9% tot EUR 12,75. KBC Securities verlaagde de winstverwachting als een gevolg van de verwatering die ontstaat door deze aandelencreatie.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud