Bel20 eindigt met winst

(tijd-nieuwslijn) - Euronext Brussel is hoger gesloten. InBev stond in de kijker door de bekendmaking van een nieuwe CEO. Ook elders in Europa stonden winsten op de borden. De olieprijs zakte in Londen met ongeveer 1,8%. De euro stabiliseerde tegenover de dollar.

De Bel20 ging 0,7% hoger tot 3.567,30 punten. In de aandelenkorf stonden 17 stijgers tegenover 2 dalers.

Agfa-Gevaert was de sterkste stijger binnen de index. Beleggers pikten het aandeel, dat de voorbije weken sterk terrein verloor, weer op. Agfa-Gevaert veerde op met 2,5% tot EUR 15,29. Het aandeel stond begin oktober nog op een koers van meer dan EUR 20.

InBev steeg 2,2% tot EUR 36,51. 's Werelds grootste bierbrouwer maakte voorbeurs bekend dat de Braziliaan Carlos Brito 'met onmiddellijke ingang' John Brock opvolgt als CEO van InBev. 'Met de komst van Carlos Brito als nieuwe CEO van InBev zal er een nieuwe wind door het bedrijf waaien', zei voorzitter Everaert tijdens een conference call voor journalisten. Zo is het best mogelijk dat de verkoopsorganisatie van 's werelds grootste brouwer de komende jaren grondig wijzigt. InBev wil ook meer reclame gaan voeren in cafe's en bars. Van een radicale koerswijziging is evenwel geen sprake.

UCB steeg 1,8% tot EUR 40,08 en Omega Pharma 1,2% tot EUR 43,05. Beide aandelen staan in het favorietenlijstje van SG Bank De Maertelaere voor 2006.

Delhaize steeg 1,3% tot EUR 55,6. Alfa-Beta Vassilopoulos, de Griekse dochter van het Belgische detailhandelsconcern, trof een schikking met de Griekse belastingadministratie. Delhaize schat de financiele impact op EUR 5,6 miljoen.

Cofinimmo zakte 0,5% tot EUR 132,3. Cofinimmo werd donderdag gekozen in het kader van de aanbesteding van de Regie der Gebouwen voor het nieuwe Gerechtsgebouw in Antwerpen.

Op brede markt zette CFE zijn opmars verder. Het aandeel sprong 5,5% hoger tot EUR 722,5.

Exmar daalde 0,1% tot EUR 81,9. De Indiase energiegroep Petronet LNG heeft een order ter waarde van USD 27 miljoen (EUR 23 miljoen) per jaar toegekend aan een groep rond de Japanse rederij Mitsui O.S.K. Lines, nadat het order eerder aan Exmar was toegewezen. Exmar overweegt gerechtelijke stappen.

Retail Estates gaf 0,9% prijs tot EUR 44,29. De vastgoedbevak verkocht zijn aandeel in het Leisurecenter aan het Stationsplein in Sint-Niklaas en boekt daarop een verlies van EUR 100.000.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud