Bel20 geeft zich gewonnen

De indrukwekkende winstreeks van de Bel20 is afgebroken. De Bel20 ging 11 dagen onafgebroken omhoog en won daarbij zo'n 6 procent maar dinsdag gaf de Brusselse index zich gewonnen. Dat betekent dat het record van 12 zeges op rij, daterend van in 1996, stand houdt. Het aandeel Colruyt imponeerde nadat de supermarktgroep zijn winstdoelstellingen optrok. Ook Systemat en Arinso gingen met een ruime winst aan de haal.

(tijd) De Bel20 zakte 0,5 procent tot 4.339,63 punten.

Colruyt was binnen de Bel20 de uitblinker met 4,9 procent winst tot 156,40 euro. De supermarktgroep realiseerde over de eerste zes maanden van het boekjaar 2006/2007 een nettowinst van 132,9 miljoen euro. Dat is 17,4 procent meer dan een jaar eerder. De resultaten lagen over de hele lijn boven de analistenverwacghting. Colruyt, dat traditoneel voorzichtige richtlijnen geeft, trekt de winstprognose voor het volledige jaar met 28,5 miljoen euro op tot minstens 259 miljoen euro. Bank Degroof en Rabo Securities verhoogden in een reactie op het solide halfjaarrapport hun koersdoel tot respectievelijk 160 en 155 euro.

Arinso, gespecialiseerd in software voor personeelstoepassingen, maakte dinsdagochtend bekend dat met het Amerikaanse softwarebedrijf Computer Associates een contract van 60 miljoen dollar tekende. Arinso gaat volgens de overeenkomst de personeelsadministratie verzorgen tijdens de komende vijf jaar. Analisten reageren positief maar merken op dat het opwaarts potentieel van het aandeel al bij al gelimiteerd is. Het Nederlandse beurshuis ING wijst erop dat de margedoelstelling in 2007 en 2008 mogelijks in gevaar komt omdat dergelijek grote projecten aanzienlijke opstartkosten met zich mee brengen. Arinso won 3,9 procent tot 17,98 euro.

Systemat won 9,1 procent tot 6,33 euro. Het aandeel werd 20 maal meer verhandeld dan op een doorsneedag. Het beleggersblad Inside Beleggen omschrijft het aandeel als 'ons cadeau voor onder de kerstboom'. 'Er is geen enkele reden waarom Systemat onder zijn boekwaarde zou noteren. Bovendien is Systemat een gedoodverfde overnameprooi. Een aandelenkoers van 8 euro is correcter', luidt de conclusie.

Een opvallende daler was Thrombogenics. Het biotechaandeel zakte 5,6 tot 9,30 euro.

IBA verloor 3 procent tot 18,65. Ook maandag bengelde het aandeel onderaan. KBC Securities blijft heel kritisch tegenover het aandeel. Het beurshuis verlaagde het advies van reduce naar sell. Door nieuwe contracten en agressieve verhogingen van het koersdoel bij andere beurshuizen is het aandeel IBA de voorbije weken fors gestegen tot ver boven het koersdoel van analist Christophe Van Vaeck. De analist vindt dat investeren in IBA pas interessant wordt als 'een grote speler in de medische industrie, type Philips, GE (General Electric) of Siemens, IBA wil overnemen voor zijn knowhow en potentiele synergievoordelen'.

De naam LSG verdween dinsdagochtend van de koerstabellen in Brussel en werd vervangen door Jensen-Group. Het aandeel zakte 47,5 procent tot 6,30 euro doordat de groep vandaag een kapitaalvermindering van 5,7 euro per aandeel doorvoert.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud