Advertentie

Bel20 laat 2.000 punten varen

Op Euronext Brussel laat de Bel20 de 2.000 puntengrens alweer varen. GDF Suez en KBC zorgen voor de grootste neerwaartse druk. De andere Europese beurzen weten de verliezen te beperken.

(tijd) - De Bel20 gaat na bijna een uur 1,2 procent lager tot 1.980,04 punten. De index telt slechts vier stijgers.

Het grootste procentuele verlies is voor UCB. Het aandeel laat 6,6 procent liggen op 24,08 euro. De Amerikaanse Food and Drug Administration heeft extra informatie gevraagd aan het Belgische farmabedrijf UCB over het gebruik van het medicijn Cimzia voor de behandeling van reumatoïde artritis.

KBC verliest 5,4 procent nadat het bankaandeel maandag na een opmerkelijke koerssprong in de laatste handelsminuten 8,4 procent hoger afsloot. Naast KBC weegt GDF Suez met een daling van 2,1 procent zwaar door op de Bel20.

Op de brede markt wint D'Ieteren 2,3 procent. Beleggers trekken zich maar weinig aan van de fikse koersdoelverlaging bij KBC Securities. Analiste Pascale Weber verlaagt haar koersdoel voor de autodienstengroep DIeteren van 215 tot 140 euro. Dit nieuwe koersdoel weerspiegelt een verlaging van haar wpa-ramingen voor 2009 en 2010 met respectievelijk 25 en 9 procent, maar is tegelijk gebaseerd op erg conservatieve veronderstellingen. Het advies blijft kopen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud