Bel20 licht lager

Op Euronext Brussel is de Bel20 na het slotrecord van woensdag licht lager aan de dag begonnen. De supermarktketens Colruyt en Delhaize nemen wat gas terug na de forse winst van gisteren.

(tijd) De Bel20 noteert omstreeks 9.45 uur 0,3 procent lager op 4.546,62 punten. De index telt 13 dalers en 5 stijgers. Mobistar noteert onveranderd. Dexia is de sterkste daler met een verlies van 1,5 procent tot 22,46 euro. De andere financieledienstengroepen verliezen minder sterk. Fortis gaat 0,4 procent lager tot 34,61 euro en KBC verliest 0,1 procent tot 94,69 euro. Sterkste stijger is UCB met een winst van 0,5 procent tot 42,95 euro.

Omega Pharma verhoogt zijn omzetverwachting voor 2007 na de overname van het Franse farmabedrijf Persee Médica voor 20,2 miljoen euro in cash. De specialist in voorschriftvrije geneesmiddelen en verzorgingsproducten rekent voor dit jaar nu op een omzet tussen 1,13 en 1,15 miljard euro. Totnogtoe had Omega een omzet tussen 1,12 en 1,14 miljard euro in het vooruitzicht gesteld. Het aandeel wint 0,3 procent tot 59 euro.

De privak Quest for Growth (QfG) start op 30 april met de kapitaalverhoging die de groep in staat moet stellen in de nabije toekomst grotere investeringen te doen in niet-beursgenoteerde bedrijven. Quest for Growth hoopt met deze operatie maximaal 19,8 miljoen euro op te halen. Dat liet de privak woensdag weten tijdens een persconferentie. Het aandeel verliest vanochtend 1,5 procent tot 9,72 euro.

QfG had eind januari al bekendgemaakt dat het een kapitaalverhoging wilde doorvoeren via een keuzedividend. Dat betekent dat de aandeelhouders kunnen kiezen om het over 2006 uitgekeerde nettodividend van 1,93 euro om te zetten in nieuwe aandelen. De privak hoopt maximaal iets meer dan 2,33 miljoen nieuwe aandelen uit te geven. De intekenprijs bedraagt 8,5 euro per aandeel, waardoor het totaal op te halen bedrag kan oplopen tot 19,6 miljoen euro. Bestaande beleggers kunnen van 10 tot 24 april intekenen op de nieuwe aandelen, met een verhouding van 1 nieuw aandeel Quest tegen vier bestaande. Op het einde van de inschrijvingsperiode kunnen nieuwe beleggers inschrijven op de aandelen waarop de bestaande aandeelhouder eventueel niet hadden ingetekend. De eigenlijke kapitaalverhoging gebeurt op 30 april.

Zetes kreeg de BioDev II-contracten toegewezen voor Duitsland en België, twee EU-lidstaten die deelnemen aan dit project. BioDev II is een experiment dat wordt gevoerd door zeven EU-lidstaten uit de Schengen-ruimte plus het VK, onder toezicht van de Europese Commissie en met Civipol Conseil in Frankrijk als financieel agent.

De belangrijkste bedoeling van het experiment is de ontwikkeling van biometrische registratieoplossingen op maat voor elk van de acht betrokken EU-lidstaten, de integratie ervan in de bestaande nationale visumverwerkingssystemen en het testen van de interoperabiliteit. Het onderzoek loopt in elk van de landen gedurende 15 maanden. Het aandeel zakt 0,1 procent tot 24,55 euro.

Belgacom stijgt 0,2 procent tot 34,69 euro. Het bedrijf gaat zijn producten aanbieden in bundels of zogenaamde 'packs'. Particuliere klanten die meerdere producten of diensten afnemen, kunnen op die manier tariefverminderingen krijgen. Het gaat dan concreet om packs die internet en TV bundelen of een combinatie van internet, TV en mobiele telefonie.

Kim Evenepoel

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud