Advertentie

Bel20 op matige winst in middaghandel

Op Euronext Brussel blijft de Bel20 in de middaghandel op winst staan. Ook elders in Europa staan positieve cijfers op de koersenborden. Voor het eerst in zes handeldagen slagen de indexen erin hoger te noteren.

(tijd) De Bel20 stijgt omstreeks 12.25 uur met 0,6 procent tot 4.242,79 punten. Er zijn 12 stijgers tegenover 7 dalers.

Fortis wint 2,3 procent tot 32,01 euro. WestLB Equity Markets heeft het aandeel op zijn kooplijst gezet met een koersdoel van 40 euro. Mobistar is de rode lantaarn en verliest 1,5 procent tot 61,97 euro.

GBL, de holding rond de Waalse financier Albert Frère, maakt na beurstijd haar resultaten voor het voorbije jaar bekend. Analisten verwachten dat GBL een nettowinst van 2,86 miljard euro heeft geboekt in 2006. Maar zij kijken vooral uit naar eventuele verschuivingen in GBL's beleggingsportefeuille. GBL stijgt 1,2 procent tot 83,45 euro.

Op de brede marktelectrabel komt Electrabel vandaag nabeurs met zijn resultaten over het boekjaar 2006. De handel in het aandeel is opgeschort tot donderdagochtend 8 maart, als Suez zijn cijfers presenteert. Hoofdaandeelhouder Suez maakte maandag zijn plan bekend om de resterende aandelen van Electrabel op te kopen. Suez heeft momenteel 98,62 procent van Electrabel in handen. Het gaat dus om de resterende 1,38 procent van het kapitaal van de Belgische elektriciteitsproducent. Suez stijgt in Brussel 1 procent tot 35,8 euro.

De Franse elektriciteitsgroep EDF heeft interesse voor een belang in de Belgische gashandelaar Distrigas, verklaarde Pierre Gadonneix, de gedelegeerd bestuurder van EDF. Als de fusie tussen Suez en Gaz de France doorgaat, moet Suez zijn belang in Distrigas verkopen. Het aandeel Distrigas stijgt 1,2 procent tot 4.150 euro.

KBC Securities verwacht dat Spector 2006 heeft afgesloten met een recurrente bedrijfswinst van 7 miljoen euro. 5,8 miljoen euro daarvan komt op rekening van de retaildivisie, bekend onder de naam Photo Hall. De fotodivisie Imaging had een bijdrage van 1,2 miljoen euro. De fotogroep komt nabeurs met zijn resultaten over het boekjaar 2006. In afwachting gaat Spector 2,4 procent lager tot 1,23 euro.

Resilux zakt 3,8 procent tot 44,57 euro. Grootste stijger is Zetes met 4,1 procent winst tot 22,44 euro.

De Europese aandelenmarkten blijven dinsdag op winst tijdens de middaghandel. Voor het eerst in zeshandeldagen slagen de indexen erin hoger te noteren. Daarmee komt een einde aan de verliesreeks die een week geleden begon, nadat de Chinese beurs crashte. Eerder vandaag boekten de Aziatische beurzen al winst. De aandelenmarkten worden hoger geleid door de mijnbouwaandelen, terwijl Novartis uitblinkt na de Amerikaanse goedkeuring van een belangrijk geneesmiddel.

Beleggers kijken uit naar een speech van Fed-voorzitter Ben Bernanke, die vanavond rond 20 uur spreekt voor een vergadering van de Independent Community Bankers of America.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud