Bel20 op minieme winst

Op Euronext Brussel noteert de Bel20 na een klein uur handelen op minieme winst. De Brusselse graadmeter was lager gestart na de minder goede macrocijfers uit de Verenigde Staten van dinsdag.

(tijd) De Bel20 gaat omstreeks 10 uur 0,06 procent hoger tot 4.616,07 punten. De index telt 8 stijgers en 9 dalers. Solvay noteert onveranderd op 118,04 euro en ook NPM trappelt ter plaatse op 48,80 euro.

De Franse nutsgroep Suez is de grootste stijger met een winst van 1,9 procent tot 41,75 euro. Financieledienstengroep Fortis beperkt de winst van de Bel20. Het aandeel zakt 2 procent tot 33,79 euro. Het consortium rond Fortis zegt 39 euro per aandeel ABN AMRO veil te hebben om de Nederlandse bankgroep over te nemen. Deze prijs 13 procent boven het bod van Barclays van 36,25 euro per aandeel. De groep onder leiding van de Royal Bank of Scotland wil ongeveer 70 procent van het overnamebedrag in contanten betalen. De resterende 30 procent wil het consortium in aandelen Royal Bank of Scotland voldoen.

De andere financiële waarden staan op winst. Dexia stijgt 1,6 procent tot 24,03 euro en KBC wint 1,2 procent tot 99,69 euro.

De farma- en chemiegroep Solvay dient een registratieaanvraag in voor Pulzium (tedisamil) bij de Amerikaanse FDA (Food and Drug Administration) en de Europese gezondheidsautoriteiten. Pulzium is een geneesmiddel ter behandeling van hartritmestoornissen.

De Raad voor Mededinging, de Belgische concurrentie-autoriteit, is dinsdag bij verschillende Belgische supermarktketens binnengevallen. Er werd gezocht naar bewijzen van prijsafspraken voor parfums en verzorgings- en huishoudproducten. Delhaize-woordvoerder Guy Elewaut wilde enkel bevestigen dat de Raad voor Mededinging is langsgeweest. Ook Colruyt en Carrefour hebben bezoek gekregen van onderzoekers van de Raad. Delhaize zakt 0,3 procent tot 70,01 euro. Colruyt verliest 0,2 procent tot 173,15 euro.

De financiering van het protontherapiecentrum in het Amerikaanse Oklahoma, waarvoor IBA een contract van 50 miljoen dollar in de wacht sleepte, is rond. Het centrum in Oklahoma is het eerste private protontherapiecentrum in de VS. IBA haalde het contract binnen in samenwerking met ProCure. Het aandeel gaat 0,2 procent lager tot 21,50 euro.

Barco heeft een teleurstellend eerste kwartaal achter de rug. Zowel de omzet, de bedrijfs- als de nettowinst blijft een stuk onder de verwachtingen van de analisten die door Tijd-Nieuwslijn werden gecontacteerd. De Kortrijkse technologiegroep bevestigt niettemin haar omzetprognose voor het volledige boekjaar en verwacht een hogere bedrijfswinstmarge dan in 2006. Barco zakt 1,6 procent tot 67,01 euro.

Melexis, de producent van halfgeleiders voor de automobielsector, heeft in het eerste kwartaal van 2007 een nettowinst geboekt van 8,4 miljoen euro, tegen 8,7 miljoen euro in de overeenstemmende periode van 2006. Dat meldt Melexis in een persbericht. De groep kende in het eerste kwartaal zwakke verkopen voor niet-automobieltoepassingen en had ook te lijden onder de verzwakking van de dollar tegenover de euro. Melexis herhaalt de jaarprognose die begin februari werd gegeven, maar voegt eraan toe dat ze zonder valuta-effecten geldt. Melexis gaat 3,3 procent lager tot 14 euro.

De vastgoedbevak Warehouses De Pauw (WDP) gaat 35 miljoen euro investeren in 2 nieuwe projecten in Noord-Frankrijk. WDP sloot daarvoor een overeenkomst met Van Maercke Immo France. Dat meldt de bevak in een persbericht. Later vandaag houdt WDP zijn algemene vergadering. De raad van bestuur zal een bruto slotdividend van 0,82 euro per aandeel voorstellen. Het aandeel zakt 0,2 procent tot 51,90 euro.

In diezelfde sector stijgt Aedifica, de vastgoedbevak gespecialiseerd in residentieel vastgoed, 0,3 procent tot 46,74 euro. De groep neemt 3 rusthuizen over voor 15,4 miljoen euro. De drie panden, allen gelegen in Vlaanderen, leveren een nettorendement op van 5,9 procent. Het nettohuurrendement van 5,9 procent ligt iets onder het gemiddelde rendement dat de bevak met rusthuizen haalt (6,03%).

Maarten Gommeren

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud