Bel20 primus dankzij financials

©Photo News

Na drie opeenvolgende verliesdagen is de Brusselse beurs donderdag eindelijk nog eens met winst geëindigd. Bovendien bleek de Bel20 het een pak beter te doen dan de meeste van zijn Europese tegenhangers, en dat was vooral te danken aan de sterke prestatie van de financiële waarden.

Zo schoot Fortis 5,7 procent de hoogte in tot 2,97 euro nadat analisten van JP Morgan hun koersdoel voor het aandeel hebben opgetrokken tot 4 euro. JP Morgan is van mening dat beleggers de verzekeringsholding nog niet volledig naar waarde schatten. Fortis werkt momenteel volop aan zijn nieuwe strategie, die op 25 september zal worden bekendgemaakt.

Ook KBC was donderdag in uitstekende doen: het aandeel spurtte 10 procent hoger tot 26,10 euro, en maakte daarmee meteen de verliezen goed die de bank-verzekeraar gisteren had geleden. KBC Ancora, de holding die zo'n 23 procent van KBC in handen heeft, deed het nog beter met een koerswinst van 15,04 procent op 14,38 euro.

Dexia, ten slotte leek zijn voordeel te halen uit een bericht in De Tijd dat de groep van plan is haar vermogensbeheeractiviteiten te behouden. Het aandeel won 2,3 procent tot 5,72 euro.

Dat aanzienlijke herstel van de financiële waarden maakte ook dat de Bel20-index het een pak beter doet dan zijn Europese tegenhangers. Want terwijl de Europese beursindexen overwegend in het rood gingen, sloot de Bel20 1,4 procent hoger op 2.322,82 punten.

Niet alleen de financiële waarden hebben donderdag trouwens een herstelbeweging ingezet. Ook op de brede markt vinden we een reeks waarden terug die werden opgepikt nadat ze de voorbije dagen zwaar waren teruggevallen. De beeldvormingsgroep Barco, die sinds vorige vrijdag al met zo'n 8 procent in waarde was gedaald, koerste vandaag bijvoorbeeld 2,9 procent hoger op 33,00 euro.

De producent van pvc-raamprofielen Deceuninck leek het om gelijkaardige redenen uitstekend te doen: het aandeel won 6,25 procent op 3,23 euro. DIeteren, dat vorige week met uitstekende cijfers kwam, ging 7 procent hoger tot 212,70 euro.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud