Bel20 sluit licht lager

(tijd-nieuwslijn) - Op Euronext Brussel was bitter weinig te beleven vrijdag. De Bel20 bewoog nauwelijks en sloot de laatste weekdag af met een verlies van 0,29% op 2.862,30 punten. Over heel de week bekeken, ging de index slechts 26 punten vooruit. Opvallend was ook dat EVS voor het eerst in meer dan twee weken bijna kraakte.

Elders in Europa gingen de beurzen licht vooruit dankzij een sterk consumentenvertrouwen in de VS en een stabiele euro-dollar-verhouding. Minpunten waren de cijfers over de Japanse en de Franse economie. De olieprijs ging in Londen lager; in New York werd de olie 1% duurder.

De Bel20 telde 9 stijgers, 9 dalers en 2 onveranderde aandelen. De Bel20 werd vooral aan de grond gehouden door Dexia. De Frans-Belgische financiele instelling zakte 1,4% tot EUR 15,91. Ook KBC (-0,7% tot EUR 57,8) ging lager, maar Fortis verstevigde 0,1% tot EUR 20,61.

Delhaize moest 0,4% prijsgeven tot EUR 56,65. Het aandeel had last van winstnemingen. Sinds de publicatie van de goede kwartaalresultaten woensdagochtend was het aandeel in twee opeenvolgende sessies ruim 6% gestegen.

De grootste winst binnen de Bel20 was voor Bekaert, dat net geen 1% klom tot EUR 56,9. Begin deze week maakte de staaldraadgroep prima resultaten bekend. Mogelijk speelde ook speculatie over de verkoop van de fencing-divisie.

Op de brede markt werd de ranglijst van de stijgers aangevoerd door Real Software (+4,3% tot EUR 0,73) en het druk verhandelde Quest For Growth (+2,8% tot EUR 7,69).

De Frere-holding NPM kwam nabeurs met kwartaalresultaten en noteerde in afwachting 0,1% hoger op EUR 140,4.

Telindus, dat donderdag op Wapenstilstand als enig Belgisch bedrijf voor nieuws zorgde, moest 0,5% prijsgeven tot EUR 7,52. Telindus gaat het online platform voor effectentransacties voor Orbay implementeren. Orbay is een joint venture tussen KBC Bank en Rabobank. Dit project, gestart in het lopende kwartaal, loopt over vijf jaar en zal in 2005 een dienstenomzet van EUR 1 miljoen opleveren.

EVS, zonder twijfel het meest opmerkelijke aandeel van de voorbije weken, ging 0,5% hoger tot 80,50. Nochtans kwam er bijna een einde aan een winstreeks van meer dan tien dagen. EVS ging weer als een raket van start maar een uur voor het beursslot noteerde het aandeel 3% lager.

Solvus, een andere kampioen van de voorbije dagen, kreeg een klap van 3,5% tot EUR 13,8. Donderdag steeg het aandeel 5,3% nadat de uitzendgroep woensdag een uptdate gaf met zowel positieve als negatieve elementen. De vooruitzichten voor het vierde kwartaal waren goed, maar de groei van de activiteiten in het derde kwartaal kwam lager uit dan analisten hadden verwacht.

Koramic, dat TrustCapital overneemt, deed nog slechter en zakte 7,6% tot EUR 23,1. Er werden evenwel maar 140 aandelen verhandeld. Op de fixingmarkt was Epiq de sterkste stijger. De specialist in elektronische systemen won 7,8% tot EUR 0,55.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud