Bel20 start hoger

De Brusselse beurs zet in de vroege handel de positieve trend van dinsdag voort, in lijn met de andere Europese beurzen. Buiten de landsgrenzen kwamen de Duitse financiële groepen Deutsche Bank en Allianz met sterke resultaten, in België pakte Melexis met sterke resultaten uit. Voorts houden de Bel20'ers Mobistar en Barco vandaag hun aandeelhoudersvergadering en publiceert de Frère-holding GBL vandaag nabeurs de resultaten over het eerste kwartaal.

(tijd-nieuwslijn) Om kwart voor tien noteert de Bel20 0,6 procent hoger op 3.957,26 punten. De uitblinker is Dexia. De Belgisch-Franse bankgroep klimt 2,4 procent hoger naar 21,51 euro. Het aandeel lijkt begonnen aan een zoveelste rondje speculatie. Dinsdagavond meldde de online-editie van de Britse zakenkrant Financial Times dat het Nederlandse ING 'actief op zoek gaat' naar overnamedoelwitten. Niet nader genoemde bronnen citeerden Dexia als één van de doelwitten.

Buiten de Bel20 is Melexis de grote uitblinker. De producent van halfgeleiders voor automobieltoepassingen heeft in het eerste kwartaal van 2006 een een nettowinst van 8,7 miljoen euro geboekt, 28 procent meer dan de 7,02 euro miljoen die de groep in dezelfde periode vorig jaar realiseerde. De winst per aandeel komt uit op 0,20 euro. De omzet dikte eveneens met 28 procent aan tot 51,2 miljoen euro. Voor het tweede kwartaal rekent Melexis op stabiele verkoopcijfers in vergelijking met de eerste drie maanden van het jaar. De cijfers zijn beter dan verwacht. De resultaten stuwen Melexis 4,9 procent hoger naar 13,47 euro.

Keyware vertaalt de update van dinsdagavond eveneens in koerswinst. De specialist in chipkaarten meldde in de afdeling betaalterminals een omzetstijging van 20 procent over het eerste kwartaal. Dat helpt de koers 1 cent hoger, goed voor een koersstijging van 5,3 procent naar 0,20 euro.

Quick gaat 0,55 procent hoger naar 27,60 euro. Over het eerste kwartaal boekte de hamburgerketen een groepswinst van 5,7 miljoen euro, een stijging met 10 procent. Voor geheel het jaar rekent Quick op een groei van het bedrijfsresultaat in lijn met deze van het eerste kwartaal. Die bedrijfswinst dikte over het eerste kwartaal 8,9 procent aan tot 8,9 miljoen euro, dankzij kostenbeheersing en hogere verkopen.

Ubizen noteert stabiel op 2,10 euro. Op de statutaire algemene vergadering van de Leuvense netwerkbeveiliger vielen gisterenavond geen verrassingen te noteren. Over het onlangs aangekondigde bod van de Amerikaanse hoofdaandeelhouder Cybertrust op de aandelen die deze nog niet in handen heeft, gaf het bedrijf geen verdere uitleg.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud