Bel20 stijgt 1,3%

(tijd-nieuwslijn) - Op Euronext Brussel eindigde de Bel20 met een mooie winst. Ook elders in Europa sloten de indices hoger. De beter dan verwachte resultaten van Intel en General Motors leverden extra brandstof voor het beleggersvuur. In Brussel trokken vooral de financiele zwaargewichten Dexia en Fortis de kar.

De Bel20 sloot op 2.150,71 punten, een winst van 1,3%. Binnen de index stonden 18 stijgers en 2 aandelen die lager afsloten.

De financiele waarden stonden aan de bovenkant van de koerstabel. Fortis steeg 1,8% tot EUR 15,53, KBC won 0,8% tot EUR 35,56 en Dexia 1,6% tot EUR 13,67. Volgens De Financieel-Economische Tijd denkt Dexia er over om zich kandidaat te stellen voor een openbare aanbesteding van de Franse regering, die een externe financiele distributiepartner moet aanwijzen voor 17.000 postkantoren.

Ook de chemie-aandelen gingen in groep hoger. Solvay steeg 2,1% tot EUR 62,2, UCB 3,2% tot EUR 25,6. De winst van Tessenderlo was beperkt tot 0,1% op EUR 26,65. Tessenderlo maakte dinsdag bekend de capaciteit voor bijtende potas of kaliumhydroxide uit te breiden. De chemiegroep wordt hierdoor naar eigen zeggen de grootste Europese producent van bijtende potas.

Een andere opvallende stijger binnen de Bel20 was Omega Pharma met een winst van 3,1% tot EUR 26,96. Er werden ruim dubbel zo veel aandelen verhandeld als op een gemiddelde handelsdag.

Op de brede markt was de grootste winst voor Real Software. Het aandeel steeg 6% tot EUR 1,24. De kans wordt groter dat de buitengewone algemene vergadering het met de banken bereikte schuldherschikkingsakkoord gaat goedkeuren. Dinsdagavond lieten de referentie-aandeelhouders in ieder geval weten een constructieve dialoog met de raad van bestuur van de groep aan te gaan. Bovendien zijn ze bereid het raamakkoord over de schuldherschikking in ernstige overweging te nemen. Tegenover Tijd-Nieuwslijn verklaarde een bron dicht bij het dossier dat het consortium van aandeelhouders rondom oprichter en ex-topman Rudy Hageman dreigt scheuren te vertonen.

ICOS Vision Systems werd druk verhandeld. Bij een gemiddeld dagvolume over de laatste drie maanden van ongeveer 8.700 stuks werden vandaag/woensdag ruim 34.000 stuks verhandeld. Het aandeel klom 5,3% tot EUR 10.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud