Bel20 verliest 0,38%

(tijd-nieuwslijn) - Op Euronext Brussel sloot de Bel20-index lager. Aanvankelijk was het vooral Interbrew dat de index naar beneden sleurde, maar de koersomkeer bij dit aandeel kon de trend voor de index niet wijzigen. Dat was te wijten aan de financiële aandelen.

De Bel20 zakte 0,38% tot 2.481,83 punten. Binnen de index stonden 11 dalers, 8 stijgers en GBL eindigde onveranderd op EUR 49,25.

Het financiële duo Fortis en Dexia zorgde voor de verliescijfers van de Bel20. Fortis zakte 1,1% tot EUR 18,55 en Dexia speelde 1% kwijt tot EUR 14,9. Dexia maakt donderdag nabeurs de jaarcijfers bekend. KBC doet dat donderdag om 11 uur en verloor in afwachting 0,5% tot EUR 46.

Het aandeel van de dag was Interbrew. Bij opening ging het aandeel twijfelend lager, om nadien tot 6% te zakken. Na bijkomende informatie tijdens een persconferentie verkleinden de verliezen en vanwege koopdruk uit de VS werden de rode cijfers nog volledig weggevaagd. Uiteindelijk eindigde het aandeel zelfs 2,6% hoger op EUR 23,6. Er werden 4,3 miljoen stuks verhandeld, tien keer meer dan op een normale handelsdag. Analisten menen dat de transactie duidelijk vanuit de families komt.

Ander groot nieuws voor Euronext Brussel woensdag was de beursintroductie van Belgacom. Die zal op 22 maart plaatsvinden. De aanbiedingsperiode start op 8 maart, dag waarop de prijsvork en andere bijzonderheden van de introductie worden bekendgemaakt. Op de persconferentie ter gelegenheid van de beursintroductie zei financieel directeur Ray Stewart dat Belgacom hoopt op betere resultaten in 2004. Stewart hoopt op een topline-groei, maar verwacht dat dit moeilijk zal zijn. De groei verwacht hij te halen uit een stijging van de omzet of kostenbesparingen.

Op de brede markt was Carestel de grootste stijger. De restaurantketen maakt vrijdag de resultaten over 2003 bekend. Het aandeel steeg 6,5% tot EUR 3,45. Mitiska presteerde eveneens uitstekend en steeg met 5% tot EUR 4,34. De koers van het aandeel is aan een sterke remonte bezig sinds begin december. Toen stond de koers nog op EUR 3,07. Toen kocht Fortis Bank voor EUR 23 miljoen een belang van 49,5% in een nieuw op te richten holding waarin de belangen van Mitiska worden ondergebracht. Nadien kreeg de koers nog een nieuwe impuls door een regeling van het geschil met het Duitse ReWe.

Vandaag is de laatste dag waarop aandeelhouders Ubizen hun aandelen kunnen inbrengen in het bod van Betrusted. Het aandeel eindigde onveranderd op EUR 1,32, precies de prijs die Betrusted biedt. Betrusted heeft al laten weten dat het 15% van Ubizen in handen heeft en heeft tijdens de looptijd van het bod aandelen gekocht op de beurs, tegen een prijs van maximaal EUR 1,32 per aandeel.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud