Bel20 vlot hoger

(tijd-nieuwslijn) - In Brussel ging de Bel20 na een aarzelende start relatief vlot hoger op de middag en hield die winst vast tot bij het beursslot. Ook elders in Europa was optimisme troef doordat een aantal bedrijfsresultaten verrassend goed waren. Nieuws uit eigen land bleef uit aangezien de Belgische banken en bedrijven hun deuren dicht hielden wegens Wapenstilstand.

De Bel20 eindigde 0,73% hoger op 2.870,67 punten. Het gros van de aandelen ging vooruit: de index telde slechts 3 dalers en 2 onveranderde waarden.

Delhaize werkte zich, na een slechte start, alsnog naar de top van lijst. Een resem positieve binnen- en buitenlandse analistenreacties op de kwartaalcijfers van de supermarktgroep duwden de koers 2,4% hoger tot EUR 56,9. Ook woensdag was Delhaize al de sterkste stijger met een winst van 3,8%.

De financiƫle waarden trokken mee aan de kar. Zwaargewicht Fortis koerste 0,8% hoger tot EUR 20,59. KBC klom 1%% hoger tot EUR 58,2 en Dexia verbeterde 0,4% tot EUR 16,14.

Het aandeel GBL reageerde nauwelijks (+0,2% tot EUR 59,2) op de woensdag gepubliceerde kwartaalcijfers. De Frere-holding zag de nettowinst stijgen van EUR 26,9 miljoen vorig jaar tot EUR 35,5 miljoen. De winst bestaat hoofdzakelijk uit het resultaat van de geassocieerde ondernemingen Bertelsmann en Imerys, die beide betere cijfers voorlegden. GBL herhaalde dat het in 2004 uitzonderlijke hoge cash-earnings gaat boeken omdat Total op 24 november een interimdividend betaalt van EUR 2,4 per aandeel.

Op de brede markt tekende Solvus voor de grootste winst. Een positieve kwartaalupdate zorgde gisteren reeds voor een opstoot. Vandaar komt er nog eens 5,3% bij tot EUR 14,3.

Van de Velde herstelde wat van de vorige verliessessies. De fabrikant van luxelingerie steeg 3,5% tot EUR 118. Ook EVS liet zich alweer opmerken. Het aandeel verstevigde 1,4% en neemt daarmee de kaap van EUR 80, tot EUR 80,1. Op een kleine drie weken tijd klom de koers van de beeldbewerkingsgroep bijna EUR 20.

De vastgoedvennootschap Leasinvest, dochter van Ackermans & van Haaren, heeft het 40,77%-belang in de vastgoedbevak Leasinvest Real Estate naar het Luxemburgse Leasinvest Luxembourg doorgestuurd. Leasinvest Real Estates boekt een waterwinstje van 0,1% en komt op EUR 56,9. Ackermans & van Haaren ging 0,2% hoger tot EUR 25.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud