Bel20 voor de derde dag lager

De Brusselse beurs sloot maandag voor de derde dag op rij lager. Het aanhoudende geweld tussen Hezbollah en Israel blijft wereldwijd de stemming drukken op de beurzen. De olieprijs is bijzonder volatiel.

(tijd) De Bel20 sloot 0,27% lager op 3.587,31 punten bij 7 stijgers en 12 dalers. Barco was de sterkste daler met een verlies van 2,5% tot EUR 68,65.De Brent Noordzee-olie stond maandagmorgen nog op een recordhoogte van USD 78,18 om daarna te duiken naar 76,06, goed voor een dagverlies van 1,6%. Een hoge Israelische militair zei op een Israelisch televisiestation zei dat het Israelische offensief binnen enkele dagen zou kunnen afgelopen zijn. Het bericht werd ontkend door een Israelische regeringswoordvoerster en de gewelddadige confrontaties blijven volop verderduren. Wat er ook van aan is, het nieuwsbericht zorgde voor een kentering op de oliemarkt. De Franse oliemaatschappij Total zakte 1,4% na op zijn website een daling van de raffinagemarges tijdens het tweede kwartaal te hebben gemeld. De koersdaling van Total leek zo zijn gevolgen te hebben voor de groep Frere. De Franse oliegroep is voor 3,8% in handen van GBL (in stemrechten 7%), dat 1,4% daalde tot USD 79.

NPM, de spilholding van de groep Frere, leverde 0,4% in tot EUR 271,6. NPM heeft onrechtstreeks een belang van 11,6% in GBL.Omega Pharma verloor 1,95% tot EUR 52,75. De farmadistributeur maakt morgen/dinsdag nabeurs zijn omzetcijfers bekend. Analisten mikken op een omzetgroei van 6,3% tot EUR 281,9 miljoen. Beursgroentje OncoMethylome Sciences (OMS) bereikte op de Brusselse beurs zijn laagste niveau sinds de beursgang van het biotechnologiebedrijf op 27 juni van dit jaar. Het aandeel sloot 6,7% lager op EUR 7. OMS ging eind vorige maand naar de beurs met een introductieprijs van EUR 7,50. Een concrete aanleiding voor het verlies is er niet. De vanochtend gepubliceerde cijfers van het Zwitserse farmaceutisch concern Novartis hebben volgens een analist geen invloed op het sentiment onder de Nederlandse biotechaandelen.

Innogenetics, een andere biotechspeler, kende dan weer een opvallende stijging van 2,3% tot EUR 8,90. Nog in de farmawereld publiceert Pfizer donderdag de verkoopcijfers van Zyrtec, het anti-allergiemiddel van UCB. Het aandeel UCB steeg 2,6% tot EUR 45,73. Het Brusselse farmabedrijf is sinds juni aan een opmars bezig. Vorige week steeg UCB ook al 4,2 procent. Brantano publiceerde vandaag/nabeurs omzetcijfers en noteerde in afwachting 0,2% lager op EUR 46,30. De Belgisch-Deense producent van industriele wasmachines LSG boekt een meerwaarde van 30 tot 35 miljoen euro op de verkoop van zijn Commercial Laundry Divisie (CLD) aan het Amerikaanse Alliance Laundry Systems (ALS). LSG verwacht dat het verkoopbedrag rond EUR 59 miljoen euro zal schommelen. Woordvoerster Scarlet Janssens van LSG herhaalde het voornemen van het bedrijf om een deel van dat bedrag uit te keren aan de aandeelhouders. Het aandeel won 1,6% tot EUR 9,04. Bij de stijgers waren nogal wat vastgoedbevaks terug te vinden, zoals Cofinimmo (+0,5% tot EUR 134,1) en Befimmo (+1,6% tot EUR 78,25).

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud