Bel20 wint 0,8 procent in ochtendhandel

Net als de andere Europese beurzen heeft ook Euronext Brussel vandaag een goede start genomen. De Bel20 gaat stijgt 0,8 procent tot 4.521,06 punten.

Brussel (TIJD-NIEUWSLIJN) De Bel20 telt bij het begin van de beursdag 14 stijgers en 4 dalers. De investeringsmaatschappij Ackermans & van Haaren noteert onveranderd op 66 euro..

De koers van de Frans-Belgische nutsgroep Suez stijgt naar een recordhoogte. Het aandeel dikt 2,7 procent aan tot 40,60 euro. Gisteren raakte bekend dat E.ON de strijd staakt in de biedstrijd om het Spaanse energieconcern Endesa. Beleggers en waarnemers speculeren nu wie het volgende doelwit van E.ON zal worden. De consolidatie in de energiesector vuurt ook de andere Europese energiewaarden aan. Suez werkt momenteel al 13 maanden aan een door de Franse overheid gesteunde fusie met het Franse Gaz de France.

Umicore gaat net als maandag opnieuw omhoog, tot 137,57 euro. Een stijging van goed 2,2 procent. Het aandeel blijft de vruchten plukken van het nieuws dat de zinkdochter van Umicore en het Australische Zinifex vergevorderd zijn in het voorbereiden van hun beursgang. Waarnemers gaan uit van een operatie van ruim 1 miljard euro. De operatie zou de op twee na grootste beursgang in de Belgische beursgeschiedenis worden.

Omega Pharma, producent van voorschriftvrije geneesmiddelen en gezondheidsproducten, verliest een half procent tot 59,05 euro. Gisteren maakte het aandeel nog een sprong van meer dan 2 procent.

Farmagroep UCB geraakt niet uit de negatieve spiraal en daalt vanochtend opnieuw. Het aandeel zakt 1,1 procent tot 42,87 euro. Vorige week maakte Credit Suisse bekend dat het zijn koersdoel voor het aandeel verlaagde, naar aanleiding van de vertraging die Cimzia, een van de topproducten van UCB, wellicht oploopt.

Inbev stijgt 1,4 procent tot 55,22 euro. Brauerei Beck, een onderdeel van de Belgisch-Braziliaanse brouwer, opende maandag een nieuw logistiek centrum in de Duitse stad Bremen. Brauerei Beck is de grootste Duitse exportbrouwerij en produceert jaarlijk ongeveer 7 miljoen hectoliter bier.

De autodienstengroep D'Ieteren breit momenteel geen vervolg aan de mooie prestatie van maandag. Het aandeel gaat 0,3 procent in het rood tot 328,45 euro. D'Ieteren haalde in maart 2007 een marktaandeel van 20,38 procent, tegen 19,32 procent in dezelfde maand van 2006. Dat bleek uit een persbericht van automobielfederatie Febiac en de FOD Mobiliteit en Vervoer.

Peter De Groote peter.de.groote@tijd.be

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud