Bel20 zet weekend lager in

(tijd-nieuwslijn) - Op Euronext Brussel ging de Bel20 de laatste dag van de week lager uit. Ook elders in Europa en op Wall Street gingen de indices achteruit.

De beurzen hadden er dan ook een goede week opzitten. Veel richtinggevend nieuws was er vrijdag niet. De Amerikaanse consumentenprijsindex was wel sterker gestegen dan verwacht. In januari bedroeg de inflatie 0,5% terwijl 0,3% verwacht was. Dat kan ertoe leiden dat de Amerikaanse Federal Reserve sneller dan verwacht de rente moet verhogen.

Binnen de Bel20 stonden 7 stijgers tegenover 12 dalers. Barco trappelde ter plaatse. De euro daalde voor de verandering tegenover de dollar en zakte 1,2% tot USD 1,2566. De dollar won terrein tegenover de euro nadat de Franse president Chirac een oproep lanceerde voor wisselkoersstabiliteit.

Het grootste verlies was er voor Colruyt, dat met winstnemingen kreeg af te rekenen. De Halse retailgroep zakte 1,6% tot EUR 90. Er werd een blokorder verhandeld van 286.870 stuks. Tijd-Nieuwslijn vernam uit goede bron dat Colruyt de koper was in het kader van de inkoop van eigen aandelen. Ook Electrabel stond in het rood: -1,7% tot EUR 259,9. Omega Pharma was met een winst van 1,7% tot EUR 33,5 de grootste stijger.

Op de brede markt was Icos Vision Systems de uitblinker. De maker van inspectiesystemen voor halfgeleiders steeg 6,9% tot EUR 24,65 bij een volume dat ruim 6 keer zo groot was als gewoonlijk. Donderdag kwam er ook al 4,3% bij na goede resultaten en veelbelovende vooruitzichten. Puilaetco verhoogde het koersdoel en de winstschattingen voor Icos.

Mitiska en Interiors for Europe hebben een akkoord bereikt met de Duitse groep Rewe over een putoptie van EUR 15,85 miljoen die Rewe nog had uitstaan voor de waardeloze aandelen van de Duitse failliete tapijtdochter Frick. Mitiska moet EUR 13,85 miljoen betalen maar geen nalatigheidsinteresten. Mitiska steeg 6,6% tot EUR 4,05.

Ook Picanol stond vooraan, met een winst van 4,2% tot EUR 20,45. De resultaten die de weefgetouwenproducent vrijdagmorgen rapporteerde waren niet om naar huis te schrijven, maar lagen wel in lijn met de eigen verwachtingen. De geconsolideerde winst viel terug van EUR 22,9 miljoen tot EUR 12,7 miljoen en de omzet daalde met 6,9% tot EUR 483,7 miljoen. Er was echter ook goed nieuws. De Chinese groep Weiqiao Textile Company heeft een order geplaatst voor liefst 512 GTXplus grijperweefmachines.

In de lagere regionen zakte IBt 5,4% tot EUR 4,23. Wat de maker van implantaten voor de behandeling van prostaatkanker donderdagavond meedeelde was dan ook weinig verheffend. IBt diepte over 2003 het verlies uit van EUR 1,609 miljoen tot EUR 2,258 miljoen. Inclusief een herstructureringslast van EUR 0,88 miljoen bedraagt het verlies zelfs EUR 3,138 miljoen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud