Beurs van Tokio sluit licht hoger na voorzichtige sessie

©REUTERS

De beurs van Tokio is woensdag hoger gesloten, maar veel overtuiging zat er niet in. Beleggers hielden zich op de vlakte omdat donderdag de eerste helft van het Japanse boekjaar er op zit en dan belangrijke macro-economische data worden gepubliceerd.

(tijd) - De Nikkei225 eindigde 0,3 procent hoger op 10.133,23 punten. De breed samengestelde Topix ging 0,65 procent vooruit tot 909,84 punten. Elders in Azië sloten de beurzen gemengd. Seoel zakte 1 procent en Hongkong 0,7 procent, maar de beurs van Sjanghai won omstreeks 8.30 uur Belgische tijd 0,8 procent. Vanaf donderdag zijn de beurzen in China overigens een week lang dicht. De 60e verjaardag van de Volksrepubliek wordt gevierd.

Exportbedrijven presteerden aanvankelijk vrij goed, maar de winsten zwakten af toen de yen weer duurder werd tegenover de dollar. Honda Motor won 2,2 procent en de maker van digitale camera's Olympus ging 1,3 procent hoger. Tokyo Electron dikte 0,9 procent aan.

Toyota Motor eindigde vlak na eerder op verlies te hebben gestaan. De autoconstructeur gaat in de Verenigde Staten 3,8 miljoen wagens terugroepen omdat er problemen zijn met een losliggende vloermat. De mat zou het gaspedaal kunnen omlaag trekken. Er zijn vermoedens dat hierdoor ongevallen zijn gebeurd met al vijf doden als gevolg.

NGK Insulators, producent van isolatiesystemen voor stroomvoorzieningen en batterijen, verhoogde zijn winstverwachting voor het lopende boekjaar. Het bedrijf verwees naar het gestage herstel van de vraag naar producten voor auto's en elektronicatoepassingen. NGH Insulators schoot 8,8 procent hoger.

KL

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud