Advertentie

Brussel start met winst

(tijd-nieuwslijn) - In lijn met de andere Europese beurzen laat Euronext Brussel maandagmorgen een voorzichtig hogere opening zien. Het herstel op Wall Street in de late handelsuren zorgt voor de positieve noot. Dat de stemming voorlopig voorzichtig is, heeft alles te maken met de kwartaalcijfers die vandaag en later deze week worden bekendgemaakt. Op Euronext Brussel komt Mobistar na beurstijd met een kwartaalupdate. Morgen is Interbrew aan de beurt.

De Bel20-index noteert na ruim drie kwartier handel 7,18 punten of 0,24% hoger op 2.104,24 punten. Tegenover 12 stijgers staan 5 dalers en 3 onveranderde aandelen. De bewegingen binnen de richtinggevende aandelenkorf blijven voorlopig beperkt. Colruyt is met 1% tot EUR 77,2 de grootste verliezer, terwijl Mobistar met een klim van 0,9% tot EUR 42 aan de andere kant terug te vinden is. Analisten verwachten dat de groep over het derde kwartaal een omzet van EUR 295 miljoen zal bekendmaken.

D'Ieteren, dat sinds het begin van het kwartaal al de sterkste stijging liet zien, doet daar maandag nog een schepje bovenop en stijgt met 1% tot EUR 154. Winst is er verder ook voor GBL, dat 0,7% duurder wordt tot EUR 42,85, en voor Dexia, dat met 0,8% aandikt tot EUR 13,17.

Voor Fortis zit er een winst in van 0,4% tot EUR 14,88. De groep heeft concrete stappen gezet om de Amerikaanse verzekeringsdochter Fortis Inc naar de beurs te brengen. Zo werden de activiteiten herdoopt tot Assurant en werd bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission een aanvraag ingediend voor een notering op de NYSE.

Agfa-Gevaert is in de onderste regionen terug te vinden en verliest 0,7% tot EUR 20,76. Beleggers zijn duidelijk niet onder de indruk van het USD 200 miljoendollarcontract dat de groep vrijdag bekendmaakt.

Op de brede markt laat Quest for Growth de sterkste klim zien en stijgt met 3,6% tot EUR 5,8. Donderdag na beurstijd rapporteerde de privak over het eerste kwartaal een nettoresultaat van EUR 4,64 miljoen tegenover een verlies van EUR 11,68 miljoen dezelfde periode het jaar ervoor.

Real Software verliest 8,2% tot EUR 1,01 en is daarmee nog een flink stuk verwijderd van de EUR 0,34 waartegen de banken een deel van hun schuldvordering op de softwaregroep in aandelen zullen omzetten.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud