Credit Suisse positiever over Mobistar en Belgacom

Beurshuis Credit Suisse haalt Mobistar van de verkooplijst ('market underperform') en hanteert voortaan een 'neutraal' advies. Op korte termijn omschrijft Credit Suisse de mobilofoonoperator zelfs als een 'trading buy', in de aanloop naar de eerste kwartaalresultaten. Het koersdoel blijft op 45 euro.

(tijd) - Credit Suisse-analist Paul Sidney zegt positief te zijn over de hele Belgische telecomsector. Volgens hem zijn de fors lagere MTR-tarieven, de tarieven die mobilofoonoperatoren elkaar doorrekenen voor telefoongesprekken op elkaars netwerk, al in de koersen verrekend. Ten tweede ziet hij minder kans dat Telenet voor de vierde 3G-licentie gaat. Tenslotte acht hij de kans kleiner dat de sector nog met forse subsidies op de verkoop van nieuwe mobieltjes komt in 2010.

Credit Suisse herhaalt ook het koopadvies voor Telenet en trekt het koersdoel van 23 naar 25 euro op, voor Belgacom stijgt het koersdoel 26 naar 29 euro. Analist Paul Sidney verwijst naar het kleiner risico op de mobilofoniemarkt en 'aanhoudend rationele concurrentie' op vaste lijnen in een 'de facto duopolistische markt'.
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud