Crisis zorgt voor grote schoonmaak op Wall Street

©BLOOMBERG NEWS

De doortocht van de beurscrisis op Wall Street heeft voor heel wat slachtoffers gezorgd bij de beursgenoteerde bedrijven. Een aantal van hen kon niet meer voldoen aan de eisen van de beursoperatoren en zag zijn notering geschrapt zonder pardon.

(belga) - In 2008 werden 54 bedrijven geschrapt van de New York Stock Exchange (NYSE) en 85 van de Nasdaq. Een dergelijke maatregel betekent dat die noteringen gedurende dertig opeenvolgende handelsdagen onder de kaap van de 1 dollar uitgekomen zijn, of dat hun beurskapitalisatie tijdens eenzelfde periode kleiner was dan een vastgelegd minimum (75 miljoen dollar voor de NYSE en 35 miljoen dollar voor de Nasdaq).

Door de turbulente omstandigheden besliste de Nasdaq om de 1 dollar-regel op te schorten tot 20 april. Verschillende grote beursgenoteerde ondernemingen stevenen immers nog af op een schrapping.

In november 2008 betrof de helft van de schrappingen bedrijven waarvan de kapitalisatie te zwak was, 13 procent bedrijven waarvan de notering te laag was en 15 procent faillissementen.

Toch heeft het aantal geschrapte noteringen nog niet het niveau van 2002 gehaald, toen de laatste grote beurscrisis plaatsvond na het uiteenspatten van de 'internetbel'.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud