Dow vlak in aanloop naar cijferseizoen

De Dow Jones is maandag met een kleine winst gesloten. Beleggers reageerden positief op de sterke toename van de werkgelegenheid in de Verenigde Staten in maart. Maar met het nieuwe resultatenseizoen voor de deur bleven investeerders voorzichtig. De kwartaalcijfers zullen naar verwachting vrij mager uitvallen.

(tijd) Vrijdag bleek uit het maandelijkse banenrapport dat er in de VS in maart 180.000 jobs bijkwamen, 50.000 meer dan verwacht. Die cijfers doen vermoeden dat de gezinsconsumptie op peil zal blijven en zo de economie een handje zal toesteken in een periode waarin weinig positieve statistieken over de huizenmarkt en de verwerkende nijverheid opduiken.

Analisten verwachten dat de winst van de bedrijven uit de S&P500 in het eerste kwartaal 3,3 procent meer winst boekten dan een jaar eerder. Begin dit jaar rekenden ze nog op 7 procent groei. 'De tragere winstgroei zal zijn tol eisen op de aandelenmarkten', klinkt het.

De Dow Jones steeg 0,1 procent tot 12.569,14 punten en telde 21 stijgers, 8 dalers en 1 onveranderd aandeel. De Nasdaq zakte 0,1 procent tot 2.469,18 punten.

Intel was de grootste stijger in de Dow en won 2,8 procent tot 20,13 dollar. Concurrent Advanced Micro Devices (AMD) verlaagde zijn omzetprognose voor het eerste kwartaal met zo'n 20 procent. Dat geeft aan dat Intel de strijd op de markt voor pc-chips wint. AMD won ook 3,8 procent tot 13,35 dollar na de aankondiging dat het fors gaat besparen.

Dow Chemical steeg 4,9 procent tot 46,63 dollar. Een consortium van investeerders uit het Midden-Oosten en Amerikaanse durfkapitaalgroepen bereidt een overnamebod voor van ongeveer 37 miljard euro (50 miljard dollar) op de grootste chemiegroep in de VS. Dat schreef de Britse tabloid The Sunday Express. Het zou meteen de grootste overname zijn in de geschiedenis.

American Home Mortgage Investment verloor 15,2 procent tot 21,92 dollar. De verkoper van hypotheekleningen, vooral gericht op een weinig risicovolle goelgroep, heeft ook te kampen met gebrekkige terugbetalingen en verlaagde zijn winstverwachtingen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud