Euronext Brusel: Bel20 houdt winst vast

(tijd-nieuwslijn) - Op Euronext Brussel kan de Bel20 de openingswinst vasthouden. De overige Europese beurzen kunnen dat eveneens, al verliezen de winstcijfers hun glans naarmate de handel vordert. De Bel20 wint omstreeks 14.00 uur 0,46% tot 2677,44 punten.

Op de andere beurzen zijn het de technologie, media- en telecomwaarden die het mooie weer maken. JP Morgan verhoogde het advies voor onder andere Nokia en Siemens. Na dit nieuws ging Nokia hoger, maar ondertussen staat het Finse aandeel opnieuw op verlies. De groep komt dinsdag met een kwartaalupdate en de verwachtingen zijn hoog gespannen. "Als deze cijfers tegenvallen, zijn we vertrokken voor een nieuwe verliesreeks. Maar als Nokia kan bevestigen, dan zal het goed onthaald worden.", aldus een handelaar.

Binnen de Bel20 zorgt Interbrew voor het meest positieve indexeffect. Het aandeel klimt 2,26% tot EUR 32,93. De groep maakte voorbeurs bekend dat ze haar depotnetwerk en wagenparkbeheer in het VK uitbesteedt aan Tradeteam, de drankenafdeling van de Britse distributiegroep Exel. Voor de operatie neemt Interbrew in de eerste jaarhelft een eenmalige last in de rekeningen van EUR 59 miljoen. "Interbrew kan deze kost op een jaar of 7 terugverdienen. Ik vind dat redelijk lang, maar daarna bespaart Interbrew wel elk jaar EUR 9 miljoen.", meent de handelaar.

De financiele aandelen trekken zich niets aan van de winstwaarschuwing die de Britse hypotheekbank Abbey National voorbeurs de wereld instuurde. Dexia wint 0,12% tot EUR 16,44 en KBC voegt 0,9% aan de notering toe tot EUR 42,33. Moeder Almanij verliest 0,7% tot EUR 43,5, maar de holding noteert vandaag ex-dividend. Fortis moet wel lager en geeft 0,13% prijs tot EUR 22,74. Dat heeft volgens de handelaar weinig te maken met het nieuws van Abbey National. "De verkoop van ING weegt nog op het aandeel. De plaatsing is dan wel afgerond met succes, maar het toont toch aan dat ING geen vertrouwen meer had in de participatie. Waarom verkochten ze anders nu, op een historisch dieptepunt?", vraagt hij zich af.

Electrabel klimt 0,71% tot EUR 241,3. Volgens Les Echos heeft moeder Suez een belang genomen in de de Franse elektriciteitsgroep Compagnie Nationale du Rhone, de tweede grootste electriciteitsgroep in Frankrijk, voor EUR 61 miljoen. "Dat is een kleine maar mooie overname", aldus de handelaar. Electrabel wil voorlopig geen commentaar kwijt op het bericht.

Op de brede markt volgen de telecom- en technologie-aandelen het voorbeeld van de Europese tegenhangers. Vooral de aandelen die vorige week onder druk stonden, worden opgepikt door koopjesjagers. Econocom wint 6,73% tot EUR 19,8, Systemat 6,57% tot EUR 5,04 en Telindus voegt 4,03% aan de notering toe tot EUR 25,8.

De handel in de aandelen Think Media is sinds 10.30 uur tot nader order geschorst, omdat de marktautoriteit over bepaalde informatie beschikt die nog niet bij het publiek bekend is.

NB

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud