Euronext Brussel: Barco overtuigt beleggers na zwak rapport

©Sofie Van Hoof

Op Euronext Brussel wist de Bel20 woensdag met een winst van 0,7 procent af te sluiten. Zwaargewicht AB InBev trok de sterindex hoger, al gingen de financiële waarden, tegen de Europese trend in, met de grootste procentuele koerswinst lopen. Op de brede markt keerde Barco vanuit een verloren positie terug, na een gemengd kwartaalrapport.

Mobistar was goed voor een koerswinst van 2 procent tot 43,06 euro. Donderdag voorbeurs komt de gsm-operator met resultaten over het tweede kwartaal. Analist Siddy Jobe van Bank Degroof verwacht een lichte verbetering ten opzichte van het zwakke eerste kwartaal.

AB InBev telde er 1,6 procent bij tot 27,72 euro. Daarmee tekende de Leuvense bierbrouwer voor ruim een derde van de Bel20-stijging. Met een weging van 17,34 procent steekt de bierbrouwer immers met kop en schouders boven de andere Bel20'ers uit.

Umicore viel 1,7 procent terug tot 16,52 euro. De materiaaltechnologiegroep deed het de laatste dagen erg goed op de beurs. Beleggers achten de tijd rijp om hun winsten te verzilveren. Nochtans kondigde Umicore voorbeurs aan dat de financiële groep Barclays via verschillende fondsen zijn belang in het bedrijf heeft opgebouwd tot 5,03 procent. Daarmee wordt Barclays de tweede aandeelhouder, na Umicore zelf.

Op de brede markt kwam Barco terug uit een verloren positie. Het aandeel sloot nagenoeg onveranderd op 27,26 euro, na eerder tot bijna 12 procent lager te duiken. De elektronicagroep kwam voorbeurs als eerste Belgisch bedrijf met volledige resultaten over het tweede kwartaal. Het bedrijfsresultaat sloeg om van 6,7 miljoen euro winst naar 5,5 miljoen euro verlies, terwijl analisten gemiddeld op een kleine bedrijfswinst rekenden. De omzet viel met 6,8 procent terug tot 164,7 miljoen euro, in lijn met de analistenconsensus.

Bovenaan de tabellen stond Devgen, met een winst van 4,5 procent tot 7,16 euro. Het agrotechbedrijf gaat samenwerken met Sanh Hyang Seri (SHS), een Indonesisch overheidsbedrijf. De twee ondernemingen richten een strategische business unit op voor de productie van hybride rijst.

Ook IBA draaide verder mee aan de top. Maandag won het aandeel 11 procent nadat de Waalse producent van bestralingsapparatuur meldde geselecteerd te zijn voor de installatie van een protontherapiecentrum in Italië. Analisten waren daar unaniem erg tevreden over. Dinsdag volgde een lichte terugval (-0,5%), maar het aandeel pikte terug aan met koerswinst op woensdag. IBA steeg 4,5 procent tot 5,75 euro.

Metris sloot 3 procent lager op 5,24 euro en zakte in de loop van de dag zelfs tot 5,05 euro. Opmerkelijk want om 16 uur liep het bod van het Japanse Nikon op de Leuvense meettechnologiespecialist af. Nikon biedt 5,50 euro per aandeel Metris, wat de onderneming op 69 miljoen euro waardeert.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud