Advertentie

Euronext Brussel: Bel 20 met stevig verlies van start

(tijd-nieuwslijn) - Op Euronext Brussel is de Bel20 met uitgesproken verlies van start gegaan. Daarmee wordt de dinsdag ingezette verlieslijn verder doorgetrokken. De correctie vindt ook op andere beurzen plaats, zowel in de VS, Azie als Europa. Bepalende factoren zijn het verlies op Wall Street, het feit dat een aantal bedrijven in de VS hun verwachtingen niet meer zo expliciet hebben herhaald of zelfs hebben bijgesteld, de bloedrode cijfers in Tokio en de verdere versteviging van de euro tegenover de dollar.

Belgisch bedrijfsnieuws dat een en ander zou kunnen compenseren is er niet.

Op Euronext Brussel komt vandaag het kwartaalcijferseizoen op gang. Global Graphics rapporteerde al voorbeurs, Vasco rond beursopening terwijl Quest for Growth later vandaag een stand van zaken geeft. Daarnaast blijven uit Frankrijk de omzetcijfers over het derde kwartaal binnenlopen en blijft het resultaten regenen uit de VS. Beleggers kijken vooral uit naar wat Microsoft na beurstijd in de VS zal opbiechten.

Na 50 minuten handel noteert de Bel20 20,79 punten of bijna 1% lager op 2.105,67 punten. De index telt slechts 2 stijgers voor 18 dalers. Elders in Europa staan de indices ook in het rood. Het verlies loopt op tot 1,9% in Parijs en Frankfurt.

De financiele waarden wegen zwaar op de index. Fortis verliest 1,2% tot EUR 15,1 en Dexia 1,3% tot EUR 12,97. Bij KBC gaat er 1,4% van af tot EUR 35,15.

UCB was woensdag de grootste stijger (+1,6%) binnen de Bel20, nadat bleek dat de Zyrtec-verkopen in de VS sterker waren gestegen dan verwacht. Vandaag krijgt het aandeel af te rekenen met winstnemingen. UCB zakt 1,7% tot EUR 25,5. Twee beurshuizen, Puilaetco en KBC Securities, verhoogden vanmorgen al hun wpa-verwachtingen en hun koersdoel voor de farmagroep. De grootste verliezers uit de Bel20 zijn echter DIeteren (-2,1% tot EUR 149,8), Colruyt (-2,5% tot EUR 77,25) en Mobistar (-2,1% tot EUR 42,2). Mobistar verloor woensdag al 2,3%; maandag komt de mobilofoonoperator met een trading update.

Electrabel heeft volgens Reuters een contract binnengehaald voor de levering van elektriciteit aan de Duitse koperproducent Norddeutsche Affinerie vanaf 2004. Electrabel zakt 0,25% tot EUR 236,6.

De Mexicaanse biergroep Femsa publiceert vandaag kwartaalcijfers. Daarin zitten ook de cijfers van Femsa Cerveza, een joint venture met Interbrew. Interbrew staat 0,3% lager op EUR 20,83.

Op de brede markt zakt Real Software 4% tot EUR 1,2. Bij de softwaregroep kwamen het management en de referentieaandeelhouders woensdag niet tot een akkoord. Waar de twistpunten liggen, is voorlopig onduidelijk. De referentieaandeelhouders zijn bereid Real Software geld toe te stoppen als ze de meerderheid in de raad van bestuur verwerven.

De radiofarmaceutische groep IBA haalt een contract binnen ter waarde van USD 1,5 miljoen, met een bijkomende optie van USD 1 miljoen, bij het Instituut van het Amerikaans leger voor radiobiologisch onderzoek. IBA wint 1,2% tot EUR 4,21.

Global Graphics realiseerde in het derde kwartaal van 2003 een nettowinst van EUR 0,53 miljoen. Een jaar eerder slikte de groep nog een verlies van EUR 2,09 miljoen. Het aandeel stijgt 4,6% tot EUR 3,2.

(c) tijd-nieuwslijn (tel: +32 3 2860372; fax: +32 3 2860370)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud