Euronext Brussel: Bel20 0,2% lager in lege markt

(tijd-nieuwslijn) - Op Euronext Brussel eindigde de Bel20 0,21% lager op 1.968,17 punten. De andere Europese beurzen gaan eveneens lager. De markten werden vooral gestuurd door macro-cijfers uit de VS. In Brussel zorgde een adviesverlaging van Morgan Stanley voor Fortis voor de meeste beroering. De Bel20 ging na de opening van Wall Street wat hoger, maar sloot toch negatief af.

Omwille van Allerheiligen bleef de beurs van Madrid gesloten en was de handel op de andere markten beperkt, omdat vele beleggers een verlengd weekend nemen. Het volume bedroeg slechts de helft van een normale dag verhandeld.

In de VS steeg de werkloosheid van 5,6 tot 5,7% in oktober. Analisten hadden gerekend op 5,8%. Ook de ISM-index voor de verwerkende industrie zakte tot 48,5, terwijl op 49,5 was gerekend. Een cijfer onder 50 wijst op een dalende productie. De markten hopen nu meer en meer dat de Fed de rente binnenkort nogmaals gaat verlagen.

Een handelaar merkte op dat de volumes zodanig laag liggen "dat er geen representaieve conclusies uit kunnen getrokken worden". Negen aandelen gingen lager in de Bel20, een bleef ongewijzigd en tien aandelen eindigden hoger. Agfa-Gevaert was de grootste daler met 3% tot EUR 12,28 terwijl D'Ieteren 9% steeg op EUR 142,5.

Vrijdagmorgen verlaagde beurshuis Morgan Stanley in een rapport het advies voor het aandeel Fortis van overweight naar equal-weight. De analist adviseert over te stappen naar Aegon. Fortis ging 1,5% lager op EUR 18,2.

Over Dexia waren er tegenstrijdige berichten. Eerst schreef Het Financieel Dagblad dat de Nederlandse beurstoezichthouder Dexia een boete gaan opleggen omdat Dexia tal van inbreuken heeft gepleegd bij de verkoop van Legio Lease producten. In de namiddag zei de beurstoezichthouder dat de gelekte indormatie voorbarig was. HSBC verhoogde het advies voor Dexia wel van sell naar reduce. Uiteindelijk bewoog de koers van Dexia slechts gering want het aandeel zakte 0,3% tot EUR 9,7.

(c) tijd-nieuwslijn (tel: +32 3 2860372; fax: +32 3 2860370)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud